Lite vårinspo

Det verkar inte klokt, när kylan är råare och mer bitig än någonsin innan denna vinter, då får jag plötsligt vårkänslor. Jag fattar ingenting. Helt ärligt är jag dessutom verkligen ingen vårmänniska. Om nu inte tandinfektionen har ändrat på det faktum också, vilket i sig knappast skulle förvåna mig. Ingenting förvånar mig egentligen längre. Mina hjärnceller verkar uppenbart minska och jag har blivit något så evinnerligt morgontrött. Jag har slutat föra noteringshäften i min privatekonomi och mitt hår har blivit tjockare. Att jag då helt plötsligt skulle ha transformerats från höst- till vårmänniska verkar ju inte helt omöjligt i alla fall. Nåväl, när julens all färggladhet är ett minne blott och det marin/vitatemat har återtagit kontrollen här i Happyvardag vad skådade då inte mina små ljusblå?

Helt enkelt ett stilleben, eller en installation som maken ibland envisas med att benämna mina små ögongodisställen. Och trots att brasan så mysigt sprakar i bakgrunden närde jag vårkänslor i bilden. För övrigt är det alltså riktigt kallt och ruggigt här i den blekingska Happyvardagen. Fredag kom och gick, själv har jag befunnit mig som i ett töcken idag – huvudvärk, trötthet och en massa gäsp. Elevärenden från gårdagen följde med in i nästa arbetsdag och minerna var inte mer muntra idag, so to speak. En helghandling på Maxi höll sedan på att kosta mig tålamodet – varför måste människor stanna mitt i de mest svårmanövrerade passagerna och där hålla någon slags konferens eller åtminstone sammankomst av något slag. Eftermiddagen handlade sedan om uppackning, Taxi3-uppdrag och lite prepp inför kvällen. Motionen fick stryka på foten och jag tror att investeringen i huvudvärkspiller och brashäng kommer att löna sig i längden. Nu dukar vi straxt upp en Lövbiff Special med potatisklyftor och en mustig rödvinssås (några av oss äter lite goda skaldjur istället). Vår vana trogen blir det också lite ost, kex och röror samt en surdegsbaguette. Helgen bjuder på idel idrott av olika slag – handbollspremiär för Gabriel, fotbollsträning för båda grabbarna och så lite skridskoåkning(?). Fullt njutbart! Som tur väl var har också lilla mor kommit hem från sjukhuset då det inte var något allvarligt fel på hjärtat. Stort puh! på det. Happy Helg sötnosar! Kram Mia

14 thoughts on “Lite vårinspo

 1. Jag sitter här och ler för mig själv för i morse påpekade maken att mitt hår börjar bli lika tjockt och långt igen , som innan barnen kom och amningsperioderna fick mig att tappa massa hår och inte växte det bra heller.
  Nu växer det och frodas igen. 🙂
  Hoppas lite gott i magen får din huvudvärk att släppa.
  Skönt att din kära mamma är bättre.
  Mys och ha en skön fredagskväll vännen.
  Kram

  • Men vad skönt att det inte bara är jag…..även om jag har många andra symptom också. Huvudvärken är nu borta och jag njuter för fullt. Hoppas ni gör detsamma. Kram Mia

 2. Vårkänslor ??? Bor vi på samma planet som du ? Min vecka har varit upp o ner. På tal om vår. Du har kollat in vädret nästa vecka va? Snö i mängder är på g in Trevlig helg Mia

  • Hehehe, men det är ju det jag säger Krille. Helt otippat dök det ner en vårkänsla. Helt random. Men snö blir väl jätteskoj nästa vecka. Not! Kram och tack detsamma

  • Vad härligt att vara onykter……jag gillar sommaren bäst av allt, men i brist på den får våren duga. Dock är här utlovat snö och kyla så det är väl bara att gilla läget. BTW…mitt hår är också hyfsat oregerligt. Kram Mia

 3. Jag ser också våren i bilden och drömmer mig framåt några månader… Men här lovar de kyla och snö tio dagar framåt… Hate it!!
  Ha en skön helg / Kramar

  • Men tack sötnos, så kände jag med. Snö och kyla är utlovat här också och jag kan inte säga att jag är lycklig.Hua….Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *