Lyckå Cup 2013

Att ”Barn 8”  inleder Lyckå Cup är en vetskap vi levt med under ganska många år och när vi nu är tillbaka med Gabriel i denna ålderskategori (dock underårig i år) fick juldagsfirandet ta sina proportioner efter det. Nåväl, i alla fall för den här rektorskan. Annandag jul inleddes med att vara funktionär på cupen då det är Gabriels förening som förestår denna – spelande barn=arbetande förälder är ett upplägg som är helt ok för mig. Jag är en föreningsmänniska och jag gillar att vara en del av det som sker. Att man ska hjälpas åt och dra sitt strå till stacken är självklart. Mitt uppdrag för dagen blev att ha hand om tältkiosken tillsammans med Simons och Melkers pappor. Tack grabbar, det gjorde vi riktigt bra. Framåt kvällningen var det sedan dags för våra killar att kliva in i gruppspelet.

Mr Gabriel in action, nästan så att han hann få en tå på den bollen. Jag tänkte att jag skulle ha chippat då, sa han efteråt.

Snygg brytning på egen planhalva, fintade bort en spelare och frispelade Erik=mål! Bra där Gabriel.

Och så skottläge igen! Tyvärr inget målande idag, men det var inget som bekymrade honom nämnvärt. Helt klart är han inget backämne som sin storebror, det märktes tydligt då han provade på den positionen. Laget, som alltså var underåriga i sin grupp, förlorade 3 matcher men vann sedan sin sista. Jippie! Härliga spelare som höll modet uppe, puffade istället för gnällde och som satsade helhjärtat hela vägen. Och fantastiska ledare som lugnt och metodiskt hjälper dem att utvecklas som spelare. En underbar dag i fotbollens tecken…

Trötta familjen lämnade Östersjöhallen och ramlade in på hemmaplan. Snabbt tändes brasor i ett ganska utkylt hem och mat fixades. Sedan blev det soffhäng för hela slanten. Med mycket tung ögonlock kröp vi till sängs lite för sent, men med vetskapen om att det ännu återstår många lediga dagar.

Vi startade sedan dagen med en skön sovmorgon. Idag tänker jag inte göra många knop. Känner mig trött och sliten såväl kroppsligt som mentalt. Nu står återhämtning på programmet. Medaljen glimmar snyggt här hemma och liten Gabriel ser nu framemot att heja fram TB som spelar samma cup imorgon. På återhörande vänner….Kram Mia

4 thoughts on “Lyckå Cup 2013

  1. Vad roligt med cup, så många man har varit med på 😉 Tänk om alla föräldrar kunde förstå att de flesta föreningar behöver föräldrarnas hjälp…
    Här njuter jag också ledighetens lugna mak!
    Kramar

    • Det brukar ju vara rätt enkelt att få med sig föräldrar till de små barnen, en sann utmaning med de lite äldre sedan. Idag blir det besök på TB spelar – dock inget jobb eftersom han spelar i en annan förening. Ta väl vara på er. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *