Happy Christmas

”Jag tror att änglarna har sänt, juleljuset som jag tänt….” Så blev det då julafton och det med besked. Vi vaknade till regn, blåst och ca 8 plusgrader – precis så som det blivit förutspått. Sovmorgonen var också ett faktum, varför vi fick köra en ganska omdelbar tempohöjning. Fast allra först väcka söner och kolla om Spistomten varit på besök….

Sen följde kalkonstuffing, prepp av glöggbuffé, dukning av bord, städa av toaletter och golv, promenera liten Milou, prepp av Kalkontillbehör och lite annat smått och gott. Precis lagom till gästerna skulle komma stod allt redo.

Rektorskan hade preppat en stadig Glöggbuffé med allt från det nyttiga grönsaksalternativet via de matiga små tilltuggen till de sötare godsakerna. Här fanns salami/brie sandwiches, tunnbrödsstubbar med älgrostbiff och västerbottencremé, crostinis med mozarella och crudo samt fikon, lax och vitlöksostcanapé, krispiga grönsaker med dipp, pepparkakor med Creamy Blue, julskinkecanapé, knäckesticks med makens underbara Skagencremé, ost och kex och olika marmelader, skumtomtar, julkola och tomtebrownies. Och för oss som avskyr glögg, fanns det självklart Italienskt vin, Heiniken eller vatten/läsk. En perfekt inledning på firandet, om ni frågar mig alltså!

Efter Kalle Anka chillade vi mest, pratade och skrattade och plockade iordning – alla utom maken. Han hade fullt upp med potatiskok, kalkontillbehören och såsen. Dock skulle det visa sig bli en riktig hit att servera något annat än traditionellt julbord. Med 15-talet gäster är det skönt att kunna förbereda det mesta. Mitt i allt detta kom förstås tomten, i år med. Vilken himla tur!

Och alla fick paket och alla var pigga och glada. Rektorskan kände sig nödgad att hjälpa tomtefar med klapparna. Gabriel uppmärksammade dock mycket snabbt att vi inte var fulltaliga och jag tyckte att han ganska skeptiskt kollade in tomten, men han verbaliserade dock inte sitt tvivel. Det här var nog sista året som han tror på tomten…..Och det finns de som anser att man gör sina barn en otjänst genom att låta dem tro på tomtens existens, själv anser jag att det är så befriande härligt naivt när barn får vara barn. Länge! När man inte krasst ska kasta in dem i en vuxenvärld av vetande och kunnande. Den tiden är nämligen ofrånkomlig ändå vart det lider.

Store TBs sista jul som barn. Om 17 dagar är han vuxen, om än bara i lagens antydan men ändå. Helt galet! Stoppa tiden!

Nöjd Gabriel med delar av sin skörd – spel och filmer, radiostyrd helikopter, lego, kläder och så fotbollsgrejor förstås. Tänk vad presenter skiftar karaktär genom åren! Straxt därpå satte vi oss sedan till bords för den stora julkalkonen, sås och potatis samt förstås varma grönsaker och gelé. Mums, vad smarrigt! Den bästa julmiddagen på länge! Kvällen fortsatte sedan med Mor Anitas kakbuffé, kaffe och lilla gottebordet. Mycket prat och skratt, mycket spel och lek och när alla sedan lämnat oss för att fara hem till sitt – ja då var vi bra möra allesammans. Vi avslutade sedan kvällen i tv-soffan med film och täcke/kudde. Gissa om jag somnade med ett leende på läpparna? Att få vara tillsammans med nära och kära, det är helt underbart, alldeles särskilt på julen.

Idag firar vi juldag! Sovmorgon och sedan allmänt läs-och tvmys. TB ska knega i spelkiosken och maken och jag ska gå på fest. Jag vet, stort ?! på det ty det tillhör minsann inte vanligheterna. Idag har vi dock blivit bjuda på Reunion med vårt gamla restaurangkneg och vem skulle kunna avvara en nostalgitripp?

På återhörande vänner. Hoppas ni har en fantastisk julledighet! Kram Mia

6 thoughts on “Happy Christmas

  1. Vilken härlig julafton, finns inget bättre än umgås, skratta o ha det roligt med nära o kära, precis så som julen ska vara. Ha en God fortsättning. Kramisar Tina

    • Tack raring….och detsamma. Det verkar som vi alla var nöjda med årets upplägg. Värmer gott i hjärtat när föräldrar börjar bli till åren och man inte vet hur många som återstår. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *