All in med den lille cyklisten

Vad i herrans namn är det för fel på ”mellanläge”? Ja eller ”lagom” om ni gillar det uttrycket bättre. Jag har länge undrat och just idag blir det så där extra tydligt. Ännu en vabdag i Happyvardag och man kan säga, att bortsett från en rejäl förkylning, så är the Little Fellow pigg och kry. Hade du frågat vid 7.30 hade jag dristat mig till att säga oroväckande pigg för att hållas hemma från skolan. Dagen har således innehållit en hel massa varierande aktiviteter i vårt vackra sensommarväder – exempelvis bygga koja, spela fotboll, fika med finaste Gunborg och Ingvar, handla, promenera med Milou, spela fotboll igen, fix och trix  hemma hos farmor och farfar, cykelutflykt och nu fotboll igen. Ja, man får inga sittsår i alla fall……

Ända sedan det blev tal om att cykla på två hjul (och tro mig, det har det varit ett längre tag hos den ömme fadern i alla fall. Vad är det med pappor och att lära sina barn att cykla egentligen?) har Gabriel varit mycket skeptisk. Han gick från att ”älska att cykla” till att ”ignorera just cyklar” utan att passera ”försöka”. Hans far ville dock gärna att han skulle försöka och han tjatade rätt duktigt om det också. Efter några halvhjärtade försök i juni strandade allt  då Gabriel cyklade in i elstängslet och satte ett snyggt brännmärke över kinden. Sen for vi till Florida. Vid hemkomsten började han leka med cykeln i vår trädgård och har sedan lyckats cykla i gräset här. I tisdags kände jag att nu, nu är det dags att flytta gränser. Det tyckte inte Gabriel. Sittandes krampaktigt hållandes i cykelstyret, tårarna strömmande nerför kinderna och rädslan som en gloria runt sig skulle han försöka cykla på asfalten i myyyyycket lätt utförslut. Och när han väl gav efter och provade så kunde han plötsligt direkt – hålla balansen, sätta igång själv, bromsa och stanna. Hyfsat nöjd kille….

Idag har vi varit på cykelutflykt Gabriel och mami. På varsin cykel. Utan att blinka cyklar han numera i trafiken på vår lilla smala väg, startar och stannar. Lätt som en plätt, säger han. Och när nedförsbacke modell större dök upp for han iväg jublandes och ropandes ”Wihoe, det här är livet”. Samme kille som för tre dagars sedan absolut inte vågade cykla på asfalt, inte kunde bromsa och som var livrädd för utförslut. Hrm……vad är det för fel på mellanläge. All in, liksom. (Och mami har hjärtat i halsgropen.) Snart ska han väl ha cykeldräkt och cykelskor och……Att vi har skaffat oss en ny hobby i familjen står ställt utom allt tvivel.

Så stolt. Så nöjd. Så galet glad……Fredagen har förut om alla tidigare nämnd aktiviteter också bjudit på bilinlämning på verkstad. Rektorskan passade då på att ta en löptur hem (dryga milen tror jag), vilket innebär att nu är jag helt förbi av trötthet. Ska se om jag orkar preppa för en bakpotatisbuffé eller om jag helt enkelt hamnar i loungen med en Campari&Juice. Risken är överhängande……

Happy Friday vänner! Kram Mia

 

12 thoughts on “All in med den lille cyklisten

 1. Ja, barn de kan överraska de och sig själva med att de kan mer än de först tror.
  Sebastian är fortfarande skeptisk till cyklandet även när syskonen far iväg så går han hellre eller åker sparkcykel.
  En klasskamrat till Sebastian som bor granne med oss avskyr att cykla och allt vad cyklar är och då säger Sebastian : Mamma jag gillar ju iallafall min cykel.
  Tvätta , mecka och putsa är också kul 🙂
  Härligt med barn !
  Ha en skön fredagskväll och snart ser vi väl dig offroad i backarna , eller ? ( kanske inte 😉 )
  Kram kram

  • Hoppas inte det blir off road – det är jag inte redo för. Hua…..Söte Sebastian – han är ju bara för go. Bäst var det är vänder det för honom också. Kram och god helg

 2. Åhhhh, vad härligt med cykelutflykter!!! Här är det nästintill livsfarligt att cykla men Julian har fått sig en sparkcykel då det finns coola ramper att åka i här. På måndag börjar skolan här hos oss. De har varit ett LÅNGT lov!!!
  Kram till dig!

 3. Låter som mycket som händer just nu! Behöver öva mer cyklande med dottern, men hon är inte så intresserad. Svårt då! Men härligt att kunna ta cykelutflykter! Ha en bra helg!

  • Så är det ju – är de inte intresserade så kan man öva i all evighet. Vänta istället tills hon vill……Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *