Ut och in

Idag kände jag den. Höstvinden! Redan när jag klev utanför dörren imorse.  Relativt ljummen, men bestämt markerande svepte den förbi mig. En höstlig smekning på min kind, utan efterföljande känslostormar. Morgonpromenaden tog oss runt Trumme och när vi 90 minuter senare dök upp hemma sov övriga familjen fortfarande. Altanfix, städning av huset och så tvätteriservice fyllde min förmiddag – såklart även en ljuvlig frulle. Det är inte klokt vad det smakar bra när man har varit uppe en stund. Resten av dagen har bjudit på öppna altandörrar och lite pendling ut och in – en stund i solstolen, en stund vid datorn, tillbaka till solstolen och sedan lite hemmaekonomi. Innan solen försvann bakom vedbod och skogsdunge slumrade jag sött i solstolen. Dagen har bjudit på mest sol, som dock börjar värma på avstånd – som om det fanns en skyddsfilm framför den. Blåsten har ihärdigt virvlat runt i vår trädgård som en naturlig konkurrent till värmen. Vi som lever skärgårdsliv året runt vi är vana att leva sida vid sida med den. Vi lär oss tyda den, aldrig tygla. En sensommarsöndag då den är nästan som bäst – då när man krampaktigt håller sommarkänslan kvar inför det som komma skall.

Vi avslutade eftermiddagen med att vattna hos svärmor och svärfar samt hämta ett paket på posten. I paketet låg nya jeans till Gabriel och han blev ju knappast överlycklig precis. Knölade in dem längst in i garderoben – en shortskille ger inte upp så lätt. Ett nyförvärv till mami fick också flytta in i garderoben, fast bara på vänt liksom. Först spatserade jag dock omkring i huset en sväng. Poserde. TB bara suckade. Pratade något om att vi skulle hålla nere på kostnaderna. Fattar ingenting……De var ju nästan gratis ju….

Nu håller vi söndag. Maken har spelat golf – äntligen är den spanska golfkompisen back in town. Rektorskan har kockat och i huset doftar det nu salviagrillad kyckling, ris och orientalisk sås. Snart dags att käka, ta en kvällspromenad och sedan plana ut i soffläge. Ny jobbevecka imorgon….Kram Mia

6 thoughts on “Ut och in

 1. Ja, denna helgen bjöd på en fantastisk start på hösten med riktig sommarväder men som du skrev med filter för solen.
  Men tur var väl det annars hade vi stekts ihjäl ute på havet en hel dag 😉
  Snygga skor du piffar upp outfiten med i höst 🙂
  Du lyckas alltid hitta guldkornen.
  Ha en fin måndag.
  Kram

  • Det är ljuvligt med sensommarsol – man njuter så intensivt. Tack söta du….skorna kändes som ett must have. Billiga dessutom. Kram Mia

 2. Så snygga, förstår om du längtar efter lite svalare…
  Nu har vi en underbar sensommar, och eftersom sommaren också har tillhört de bästa på senare år så kan jag känna att jag för första gången på länge välkomnar hösten så småningom.
  Kram

  • Men du, jag känner precis likadant. Fast idag har jag njutit eftermiddag i solstolen. Vill inte ge upp den ännu….Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *