Kondition är en färskvara

Kost och fysisk aktivitet, var för sig eller i kombo, kan säkerligen kategoriseras som någon slags vetenskap – av en del ibland kanske till och med som en konst eller som ett mysterium. För de fokuserade människorna, med uppsatta mål att nå, gäller det att bemästra konsten för att optimera sina chanser. För oss vanliga, vi glada motionärer, handlar det bara om att skapa förutsättningar för att må bra. Kost och fysisk aktivitet är självklart viktiga variabler i det perspektivet, men eftersom ”att må bra” inte per automatik är lika mätbart blir variationen så mycket större. Rektorskan har i alla fall lärt sig att till skillnad mot maken kan hon inte göra uppoffringar kring kosten för att må bra, men när det gäller fysisk aktivitet är hon beredd att offra såväl sovmornar som soffhäng.

I somras kände jag mig riktigt stark faktiskt. Promenaderna blev till löprundor i Florida och bortsett från en tung andning i den fuktiga värmeböljan, så kände jag mig både great och awesome (kan också ha haft att göra med den omgivning jag jämförde mig med….). Väl hemkommen fortsatte jag på inslagen linje och kroppen svarade fint, innan envisa förkylningen slog till med full kraft efter ett besök i Skåneland. Vila (förvisso aktiv sådan iform av promenader i slutet men ändå) i nästan 2 veckor och nu……Ja, nu känns kroppen varken great eller awesome längre. Inte heller skulle jag vilja påstås att kroppen svarar fint. Söndagens löprunda kändes nämligen hela dagens runda också. Efter väl inlärt upplägg försöker jag med all kraft att undvika den beryktade ”comfortzonen” genom att variera i sträcka, fart, intensitet och kontinuitet – på dagens program stod uppvärmningsjogg, snabba 3km och sedan 10 backintervaller. Att kondition är en färskvara stod ställt utom allt rimligt tvivel……no more comments!

Så imorgon är det väl lika bra att iföra sig jeans och mina nyinköpta cowboysboots till jobbet eftersom jag tveklöst kommer att gå som Zeb Macahan. Howdy people! See ya around! Nu drar snart Taxi3 på träningslämning – det kan gå precis hur som helst. Kram Mia

6 thoughts on “Kondition är en färskvara

 1. Är skorna från FL… Visst är det en färskvara… Men det går ganska snabbt att bygga upp igen efter ett uppehåll. Kroppen har väl ett slags minne…en annan här är ju periodare med det där.., Puh… Kram….

  • Japp, köpte Nike Free 3.0 och bootsen på Florida Mall.
   Jag har ju också alltid varit en periodare…Kram Mia

 2. Älskade vän, vad grym du är!
  Jo så sant, kondition är färskvara.. Men kroppen är som tur är försedd med muskelminne vilket sätter in nu.. Så var lugn och börja lugnt så lovar jag dig att du är tillbaka i samma fina form inom kort, brukar bara ta ett par tre rundor å vips är man back in business!
  Kram kram finis

  • Åh tack sötaste du. Du om någon kan ju detta så jag litar på dig. Inte för att jag brukar tycka att träningen är lätt, men just nu ömmar hela paketet rumpa, lår, ljumskar. Hahaha. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *