Att hitta off-knappen!

För somliga är det ett stort bekymmer att hitta den beryktade off-knappen – än mindre att trycka på den och försätta sig i ett så kallat noll-läge. Rektorskan tillhör inte denna skara. Oavsett om det är ett helt vanligt lov eller kanske möjligen bara en helt vanlig jobbeeftermiddag, har jag bestämt mig för noll-läge sån har jag. Inte sällan får jag frågor om jag verkligen kan koppla av. Det får mig att gissa att jag kan utstråla en slags övertändhet som jag själv anser som ytterst oklädsam. Sanningen är väl den att när jag är engagerad, då är jag engagerad gott folk. Inte bara sådär lite med vänsterhanden, utan vi pratar engagerad en masse. All in….liksom. Klädsamt eller inte, that´s me folks……

För rektorskan handlar allt om att bestämma sig. Att göra upp planer. To-do-listor. Och när det är semester-mode så är det. Jag jobbade som en galärslav i slutet av vårterminen för att hinna få allt klart och när jag väl satt i minibussen på väg till Kastrup så var knappen redan tryckt på, so to speak. Allt sedan dess har jag befunnit mig i min lilla semesterbubbla och det är underbart. Härligt förvirrad, inte för en sekund effektiv. Fnittrar mycket, svarar jag vet inte. Gillar mig själv fast att jag uppenbart inte alls levererar. Som jag behövde det. Av – och på verkar inte vara några problem för mig i alla fall.

Så inte heller för övriga i ressällskapet. Vi njuter här på Cape Coral och bara tar tillvaron som den kommer. Idag hade vi klockan på alarm och för första morgonen sov alla utom jag som stockar. Väckte svärmor och maken som drog på golfutflykt, vi övriga bara flöt omkring. En tidig morgon i poolen för rektorskan med både simtag och löpövningar (har ni prövat att springa i halsdjupt vatten? Hur jobbigt som helst!) och sedan morgonbad med Gabriel. Dammsugning, tvätt och disk samt lite plock inomhus, därefter frulle. Resten av dagen poolade vi, solade, läste och svalkade vi oss inomhus. När golfgänget kom hem tog jag ett snabbt beslut om en motionsrunda – inte ett av mina mest begåvade beslut vill jag gärna tillstå. Fy farao – värmeslaget var nära vänner….En kort handlingstur och sedan fixade vi ett härligt home-styled-barbeque. Cajunkotletter, salsa, pommes, pepparsås och asiansalad. Lite tilltugg och dipp först och iskall dryck. Underbart gott! Och som grädde på moset avslutade vi allt med ett härligt regnbad. Busigt!

Resten av kvällen har handlat om lite lightpackning inför en liten utflykt. Imorgon drar vi till Orlando för lite seriös soccershopping, ett härligt restaurangbesök och lite annat bus. Bo kommer vi att göra på ett 5 stjärnigt (och om jag hade varit en toppbloggare nu så hade kunnat fixa till lite stjärnor istället för ord, men eftersom jag inte är det så…..) golfresort och finns det uppkoppling utan att den kostar skjortan så bloggar jag…annars säger jag på återhörande go vänner…..Hoppas ni har det bäst. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *