Hipp Hurra 7 år idag….

Galet vad tiden går. För 7 år sedan, klockan 04.27, föddes vår andre prins. 3.3 kg tung och 52 cm lång – nästan 3 veckor innan BF. Trots att dagarna innan hade bjudit på en molande värk och konstig pirrig känsla i kroppen var rektorskan säker på att det endast rörde sig om förvärkar. Världens bästa barnmorska, Åsa Lind-Melin, var helt på min linje. Den 1 maj slet jag som ett djur för att hinna klart allt jobbtrix och så när som på ett sista månadsbrev klarade jag. Klockan 01.27 den 2/5 checkade vi in på förlossningen och fram till kl. 04.15 var det mörklagt rum, lite hissmusik och lustgas. Maken skickades ut för att flytta bilen, ”Ulla Skogh” hade beordrat håltagning av fosterhinnor (hua, ingen mysig upplevelse) och sedan gick det undan. 12 minuter och 3 krystvärkar, ishallsbelysning och rektorskan halvståendes i sängen vrålandes ut liten Gabriel. Och ut for han som stålmannen, med höger arm först över huvudet. Ett livets mirakel. Häftigt!

Idag är det som sagt var 7 år sedan.  Bråttom har han fortfarande och gör på sitt eget vis också, förstås. Charmfull, envis och inte så lite bestämd. Vuxenkalasfirande blev det redan igår och vad passar väl bättre en ledig lillördag och tillika Första Maj. På begäran bjöds det på pizza och fikabuffé efter. Nästan hela släkten på plats. Massa fina presenter. Och så mysigt umgänge förstås…..

Idag fortsätter vårt eget firande i lillfamiljen och så kanske lite firande i skolan, vem vet. Nästa vecka blir det barnkalas. Måste bara ladda batterierna lite först. Puh! Ha en fin 2 maj allesammans…..Kram Mia

4 thoughts on “Hipp Hurra 7 år idag….

 1. Stort grattis till finaste Gabriel på 7 årsdagen. Härliga presenter och bästa blombuketten att snaska på 🙂
  Önskar er alla en fin kalasdag!
  Hurra hurra hurra hurra ….. Kram

  • Tusen tack finaste du….Hade kunnat tänka mig en sådan bukett jag också. Mums!
   Kram Mia

 2. Visst är det något speciellt med barnens födelsedagar! Inte bara att de fyller år, men lite som nyårsafton – eftertanke och lite sorg över att det går så himla fort, blandat med en extrem stolthet över vad man lyckats prestera (helt objektivt naturligtvis :-). Brukar i princip varje födelsedag hamna framför gamla filmer när barnen var små och riktigt frossa i bebis-tiden – för att sedan se mina stora ungar och vara mycket nöjd över att de inte är bebisar längre. Men – en liten snuff i nackgropen – det får man tillåta sig då och då! Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *