Livets tillfälligheter

Som att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt. Eller för all del, fel plats vid fel tidpunkt. Somliga tar sig an livet som en enda stor agenda eller filofax, medan andra förhåller sig mer tillbakadraget coolt som i ”Que sera sera”, eller på ett språk närmare oss ”What ever will be will be”. Oavsett om vi tror på Guds försyn, en livsplanering eller ödets makt så har ju livets tillfälligheter en tendens att dansa ner över oss då och då. Och om man vågar tro, precis när det händer- när man är sådär mitt i, att det kommer en lösning. Kanske inte den man hade planerat för, önskat sig eller hoppats på. Men kanske en som till sist blir bra för en. Om man vågade tro det där lite oftare, vad mycket energiuttag och vånda man skulle bespara sig själv då.

Många tillfälligheter blir det…..Situationen som har upplevts som känslosamt jobbiga både privat och jobbrelaterat. Och inte alltid har jag behållit lugnet, tagit ett kliv bakåt och bara inväntat tecken. Kanske är det så att jag är betydligt bättre på det i mitt jobbjag än i mitt privata jag. Under gårdagens skolgårdsfixardag hade jag möjligheten att träffa föräldrar under helt andra omständigheter och de samtal som då är möjliga är så värdefulla. Jag åkte hem med sådan värme i hjärtat och känslan av samförståelse. Mitt i fotbollsliv är det också så enormt tydligt – något familjen Happyvardag pratar om varenda vecka. När fotbollslivet bjöd på den tuffaste matchen någonsin för TB (att inte vara önskvärd i den nya sammanslagna klubben) och allas våra känslor verkligen dallrade i luften, då öppnades den kanske viktigaste dörren någonsin för honom. En ny klubb hör av sig, erbjuder honom en plats och inom loppet av några dagar har fotbollslivet tagit en helt ny kompassriktning. Det har gått en tid nu. TB har acklimatiserat sig fint, hittat in bland alla befintliga spelare (han kände inte en enda när han kom dit) och återhämtat sig från en hjärnskakning till följd av ett brutet näsben, med efterföljande operation och 8 veckors nässkyddsbärande. Tränarna säger att han gör ständiga framsteg och jag skulle vilja säga att det lyser om honom. Han har aldrig varit så harmonisk förut. Nästan dagligen säger TB, ”det här är det absolut bästa som har hänt mig. Jag är glad att jag inte blev uttagen i den nya klubben.” Fotbollslivet öppnade en ny dörr. För oss alla. Och jag kommer för evigt att vara Rödeby AIF, Thomas Enegren, Daniel Kummel och Roger Algotsson tacksam för detta.

Söndagen började väldigt tidigt för rektorskan – klarvaken kl 05.50. Morgonpromenad med Milou och sedan mysig skogspromenad med Gabriel, Axel och Elsa. Långfrulle och en husstädning innan dagen nått lunch. Skönt att effektiviteten sitter i kärringen. Eftermiddagen har spenderats på altanen i solstolen, ömsom med solglajjorna på näsan och med arbetsrelaterade litteraturstudier på g och ömsom lätt avslappnad med näsan mot solen. Hundarna lekandes med Gabriel i trädgården och grannarna jobbandes i sina trädgårdar (så himla skönt att man är färdig med sin egen då….). Innan kvällningen drog Gabriel och jag till Åvallen för veckans höjdpunkt, nämligen träning för P06/07. Tänk att få ha samma tränare som a-laget. Sjukt coolt! Och det närmaste en pedagogisk perfektion man kan komma. Jag är så imponerad att jag skulle kunna anställa dem på studs på skolan. Under pågående träning passade rektorskan på att ta sig ett löppass. Chockerande….I know. Fredag OCH söndag! Kanske eventuellt även lite imponerad av mig själv faktiskt. Distans på asfalt och i terräng samt 10 snabba trappruscher.

Nu är söndagskvällen på intåg. Gabriel är nybadad efter träningen, rektorskan nytvagad likaså. Vi ska straxt avnjuta Gulaschsoppa, nybakade baguetter och lite andra left overs från kyl och skafferi. Imorgon kickar vi igång en halvknepig vecka med ledig dag mitt i. Vi ska på äventyr imorgon, ha friluftsdag på tisdag, fira liten Gabriel som fyller 7 på torsdag och Milou som fyller detsamma på lördag. Effektivt var det ja…..Kram Mia

4 thoughts on “Livets tillfälligheter

    • Ja, det är man evigt tacksam för. Särskilt när det är den enda intresset och det läggs ner 5-6 dagar/vecka på det. Tänker att man skulle våga lita på att förändringar kan bli bra liksom… Kram Mia

  1. En vecka full av happenings 🙂 !
    Så är killarna inne på sitt sjunde år redan och en sådan intensiv period det är nu med mycket funderingar, beslut och nya upptäckter speciellt i bokstävernas värld.
    Ha en riktigt fin start på veckan . Kram

    • Ja hu ja, vännen….Det går så fort med båda mina grabbar nu. Är nästan lite farträdd minsann. Ha en fin vecka sötnos….Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *