Hon som kan lite av varje….

Fredag vänner, det räcker visst med ett ord. Eller hur? Det är fredag efter en vecka som rört upp en mängd känslor i rektorskans inre. Det mesta har landat fint, trots allt, och sett i perspektiv så kan man ju aldrig ta ansvar hur någon annan väljer att bemöta en. Inte sant? Gårdagen innehöll en eftermiddag med en saknad gammal vän (makens bästisMagnus som flyttat till Skåneland) och det kändes så härligt att få rå om honom lite.  Dagen idag har bjudit på en intensiv jobbedag, helghandling och så lite hemmatrix.

Finaste svärmor kom på besök och agerade lite hemmafrisör, gav Milou sin lilla fästinginjektion samt överlämnade en underbart vårlig väska som matchar rektorskan perfekt. Hon är verkligen en härlig människa med många strängar på sin lyra – en pysslig praktiker. Som ni säkert förstår rektorskans absoluta motsats.

 

Så här fin blev Gabriel efter lite kärlek och vax till håret.

Min nya fina väska. Kärlek vid första ögonkastet.

Så därmed tänker vi hålla helg. Efter hårklipp genomfördes veckans löprunda – 8km sollöpning och 2km cykel. Det gick varken fort eller bra – det är skillnad på träning och träning. Det har jag lärt mig. En löprunda en sen fredagseftermiddag eller en tidig söndagsmorgon – som natt och dag. Men jag gjorde det! Dusch och så fredagsbuffé. Idag bjöd rektorskan på Crudolindad grillad sparris med Hollandaise och nypillede reijer, honungsringlade bakade plommon med Chevré och Spianata, krispsallad med Thaikräftstjärtar eller Sweet Chili Kycklingsspett och så lite Allerums XO på en surdegsbaguette. Till detta avnjöts ett glas iskallt Lindemans Chardonnay eller tillika iskall Heiniken. Fanta Exotic till kidsen. Nu laddar vi för morgondagens Skolgårdsfixardag då grus skall rallas, saker oljas, planer sopas, lekstugan byggas och uteplatsen preppas. Hoppas på mangrann uppslutning av såväl föräldrar som personal. Maken skall laga Gulaschsoppa till oss andra hårt arbetande och klockan 14 kommer våra underbara lånevovvar Axel och Elsa som ska bo här i över en vecka. Som vi längtar…..

Happy Helg folket! Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *