Slut som artist!

That´s me folks….I alla fall så som jag kände mig igårkväll. Jag som alltid känt mig pigg och rask, reder mig själv liksom. Rektorskan som aldrig bangat en fysisk utmaning i vardagen. Och nu….nu är jag något så enormt sliten. Jag har verkligen ont. På väldigt många olika ställen på min kropp. Stel som en pinne – nacke som ett vedträ. Krum rygg och bråkande fotled. Ihållande smärta – tre mycket ömma punkter (bröstrygg, mitt på skinkan och mitt i lårmuskeln). Allt koncentrerat till min vänstra sida. Rullar ur ett liggande läge som en strandad val – avskyr att lägga mig, ty då jag vaknar är det nästan hysteriskt. Jag inser att jag normalt sett är väldigt lyckligt lottad med en kropp som svarar fint och fungerar, men just nu….just nu utkämpar vi en strid. Kroppen vs rektorskan. Inte bra!

Vintern har varit svår och lång. Visst låter det som en strof ur en sämre nostalgiskt roman. Sanningen är att det har varit just så. Jag är visst inte 20 längre. Och det känns. Med en maken med diskbråck mellan 4 och 5 nackkotan och med en cysta där som inte är opererbar, då får frugan ligga i. Jag har jobbat intensivt med veden denna vinter. Och snöskottning. För att vara ärlig allt som innebär bära, böja, lyfta och förflytta. Nu är det trädgården och de nedsågade träden och buskarna. Och jag har ett helt träd kvar att klippa ner i smådelar, släpa ut på allmänningen och räfsa upp i trädgården.Jag borde träna. Ta hand om min kropp på ett bättre sätt. Jag borde gå på både massage och till FysTommy. Men jag är så förbannat rädd för allt som gör ont. Och är inte bekväm med att visa mig halvnaken för andra än min make. Så nu har jag uppenbart hellre ont hela tiden än ont för att åtgärda smärtan. Makes no sense….jag vet.

Ledig lördag och jag har jobbat på att ta hand om mig själv. Lite grand i alla fall….Vaknade som vanligt tidigt och tog morgonmeditationen i sängen. Sol, nästan vindstilla och klarblå himmel. Och inte fullt så ont i nacke och kropp. Tog en lång morgonpromenad med Milou på 75 minuter. Underbart. Långfrulle och sedan kom finaste mor och far för att få sin månatliga ekonomi fixad. Och uppenbart hade rektorskan satt på sig räknehuvudet, ty det gick som en dans idag. Puh! Bästefarmor kom och tog med sig Gabriel på rekrunda inför en stundande 7-årsdag – vi andra skurade altandäck, algsprutade taket och plockade fram alla altanmöbler, grillen och lite annat mys. En stund i solen samtidigt som vi pratade med broder Lasse kom för att hämta sin husvagn från vinterförvaringen. Därefter lite förberedande trix med skor och kläder.

Tja, ni fattar va? Lite av varje och lite av att vara överallt och ingenstans. En avancerad form av arbetsrotation, där rektorskan mest roterar med sig själv. Hehehe….En stund i solstolen hanns förstås med och nu blir det en lugn kväll. Maken skall grilla cajunfläskfilé samt cajuntorsk till moi. Till detta njuter vi en krispig sallad, lite potatisklyftor och en kall sås. Kroppsligt får det bli ett långt, hett bad och även en stund framför brasan. Allt för att blidka den gamla kroppen. Kram Mia

8 thoughts on “Slut som artist!

 1. Att åldras har sin charm..
  Även charmen har en baksida, i detta fall kroppens svar på långt slit 🙁
  Du måste vara rädd om dig, ta hand om alla delar av Mia.. Muskler och leder likväl som psykologiska och sociala
  Helhet min vän.. Å vad skulle livet vara utan bästa rektorskan?
  Massa kram

  • Åh fina fina Ewa, så sant. Men jag tar gärna för givet att jag själv ska må bra och orka hela tiden. Lovar att jag ska ha som utvecklingsmål att bättre lyssna på min kropp och ta vara på mig. Funderar på att samla ihop tjejgänget och dra på lite eftermiddagsspa nån dag…..Kram Mia

 2. Tänk, FLORIDA! Sol, värme, god mat och nya minnen som ska skapas med familjen. Själv så håller jag på att bli helt vansinnig på vintern!

  Kram

  • Kan tro det Marie….Och jag vet att jag har något fantastiskt framför mig. Kanske liggsår i solsolen? Hehehe. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *