One year ago….

…we said ”Bye Bye Sweden” and left for a 3 week holiday. Vi packade bilen och for till finaste familjen Jensen in Copenhagen, för att den 23/3 flyga mot det stora landet i väst. Som vi brukar göra vid den tiden på året. Veckorna innan hade förstås varit hektiska på många sätt, inte minst eftersom vädret påbjöd att vårfixa trädgård, plocka fram altanmöbler och göra skiftombyte i våra garderober. Bara tänk så härligt det är att vädra skor, jackor och kläder – för att inte tala om sängkläder och mattor. Så här såg det ut ungefär…..

Idag skriver vi den 22/3 och det är inte mycket som är sig likt jämfört med föregående år. Vi är inte på väg till Köpenhamn och definitivt inte till Florida (inga fler sådana semestrar mitt i försäsong och seriepremiär för TB). Vi har absolut inte vårfixat trädgården, ej heller plockat fram altanmöbler. Och något skiftombyte i garderoberna har inte känts speciellt aktuellt. I år ser det istället ut såhär….

Snöflingor stora som disktrasor dansar (läs gärna piskar) då och då (läs med väldigt jämna mellanrum) och det blåser rejält. Minus 3 grader och med blåsten blir köldeffekten…..hrm….kallt.

Vacker vinterväg hem till familjen Happyvardag. Man skulle kunna missta sig och tro att det är december istället för mars.

Mitt på dagen idag sken solen så här vackert. Om det inte vore för att det är den 22/3 så skulle jag minsann sagt att det var en synnerligen vacker vinterdag….

Vabbat har jag gjort idag med. Förkylning/hosta är bättre och febern borta men igårkväll fick Gabriel värsta allergireaktionen. Hela ungen svullnade upp, bit för bit, från magen, via ryggen upp längs halsen och sedan i ansiktet. Röda stora sjok med massor av små blåsor i. Lätt stresspåslag när det nådde hals och ansikte, men efter en kur allergimedicin (tur man har det hemma trots att ingen egentligen är allergisk. Thank´s sis!) började det lägga sig. Idag ser han bara ut såhär…En förmodad infektionsutlöst allergireaktion. Tack för det liksom….

I snöyran preppar vi nu kvällens middagsbuffé. Det blir grillade baby back ribs, surdegsbaguette, frittade schrimp popcorn, bakad potatis med currykyckling, sallad, varma nachos och lite goda ostar. Brasmys, Gladiatorerna och så fotboll förstås. Hoppas innerligt Sverige tvålar till Irland…….Och så lite helg på det. Kram Mia

11 thoughts on “One year ago….

 1. Ja , det är inte mycket som är sig likt i år och de iskalla vindarna går rakt igenom hur mycket vi än paltar på oss 🙁
  Skönt att höra att Gabriell är bättre trotts utslagen .
  Själv blev jag helt förskräckt när Sebastian vaknade helt prickig , röd och svullen i tisdags. Andningen var ansträngd hela natten men läkaren sa att det var virus .
  Men han ser ut som Gabriel !
  Nu börjar det lägga sig med rodnaden men han är helt små knottrig.
  Konstiga saker som händer och skrämmer upp denna vintern.
  Önskar er en fin fredag och njut av alla godsaker 🙂
  Kram

  • Håller med….liiiite trött på det. Och en Florida semester känns mer angelägen än någonsin. Men vi har ju planerat för Italien i sommar så jag måste liksom bara hitta ett sätt att stå ut….Kram Mia

 2. Men fyyy vilket väder! Hade tänkt att det skulle ha slagit om och blivit vår på den veckan jag varit borta!
  Otäckt med allergireaktionen. Jag hade inte varit så lugn…

  Springer du i Fivefingers? Alltid? Vill höra mera!

  • Hej Cissi och välkommen till mitt lilla Place….

   Det är nog lite lättare att hålla sig lugn när ens syster är akutsjuksköterska och bor ganska nära. Normalt sett är jag ju ”Fröken Livrädd”, om man säger så.

   Jag köpte mina första Five Fingers (valde då Skeletoes från Fila) för två år sedan och älskade dem från första stund. I valde att börja försiktigt och trappa upp träningen med dem – typ kortare promenader, via små korta löpturer på löpband till att använda dem fullt ut. De är de i särklass bästa skor jag någonsin haft på mina fötter. Inget skav, inget tryck, inget mer än känslan av att det inte är jobbigt att lyfta på fötterna. Tekniken bygger ju på att springa på främre delen av foten och det gjorde jag liksom redan innan skorna – dessa bara förstärkte det. Jag använder dem från maj till oktober i alla fall och oavsett underlag – asfalt, terräng eller grus. Använder dem vid promenad, likväl som vid löpning. Jag rekommenderar dem starkt. Inför denna säsongen har jag köpt modellen ToeTally också från Fila och jag längtar……
   Kram Mia och varmt välkommen tilbaka

   • Glömde säga att jag verkligen inte är någon duktig löpare eller ens speciellt frekvent. Jag jobbar på att gå från periodare till kontinuitet. En glad motionär alltså……som ibland tror att jag har betonggrisar till ben och en andning signerad värsta astmatikern….

    • Åh va intressant! Jag är inte heller någon superlöpare och har som du betongklumpar till ben och andning som en astmatiker men jag gillar känslan. Springer idag i ett par NB med pronationstöd då jag tenderar att vika fötterna inåt. Men så har jag läst att det går att träna bort med framfotalöpning och barfotaskor! Det får bli min present till mig själv när jag gått ner några kilon!
     Kram och tack för bra svar!

     • Då kanske vi kan peppa varandra…..
      Tycker absolut att du ska unna dig sådana…..Bra jobbat på Playitas.
      Kram Mia

 3. Det är så läskigt med sådana allergiska reaktioner! Tur att ni hade antihistamin hemma!
  Ja, vädret är inte vad det borde vara, eller hur? Fast i götet har vi det inte lika illa som er. Här skiner solen och marken är grön, men futtiga 3 grader är inget att skryta med…

  kram på er!

  • Nä, man längtar ju ihjäl sig efter vårkläder och skor. Gabriel är betydligt bättre nu….tack och lov. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *