”Unne sej o götte sej”

Hej, hallå….Det är den linjen vi kör fullt ut här hemma just nu. Mat har ju kommit att bli ett centralt tema i vår livsvärld och tja, varför inte. Jag levde så himla många år med alla mina matfobier och försök att slippa undan mat och dryck, så det känns befriande normalt att kunna längta efter en mat, planera måltider och att njuta. Att sedan få uppleva sina söner i , förvisso lite olika omfång och på olika nivåer men ändå…, flytta sina matgränser är nästintill magiskt. Sånt där som föräldrar till icke-matvägrare har svårt att förstå, men som vi som levt i den världen gör vågen över.

Igårkväll hade vi Allra Käresta Syster med familj här på lite Italian food. Ett litet tack för alla möbler, alla prylar och all hjälp de bistår med. Förrätt och dessert var signerad rektorskan, medan maken fick laga varmrätten (som jag dock bestämt. Hehehe…). Och som vanligt när jag är i farten blir det förrättsbuffé och denna gång bestående av Bresaola med olivolja och ärtskott, Crudo (lufttorkad skinka) och salami (Milano och Spianata), en Caprese med Crema de Balsamico, honungsmarinerade fikon med en lagrad prästost, spett med jordgubbar, pepparsalami och brieost (se bilden ovan), knäckesticks, lantbröd och dinkelkex med Rondele, heta thaikräftstjärtar och så varma honungs-och rosmarinplommon med getost. Det satt som en smäck…..

Till varmrätt blev det pestoFettucini med antingen en tomatbaserad fisk och skaldjurssås (lax, torsk, räkor och musslor) eller en dijongryta på kyckling och paprika. Smakade ljuvligt med lantbröd och dopp i spadet efter Moules Marinés. Drycken bestod av fritt val av Heiniken, Prosecco och Mr Tommasi. Till dessert blev det en härlig mjölkchokladpannacotta med varma hallon och havreflarn. En Espresso, en avec och en stor skål godis. Ja, vi levde upp till epitetet unne sej och götte sej hela dagen igår. Lägg därtill massor av prat, goa skratt och härliga historier. Grazie Amici!

Lite skoljobb har fixats undan här söndag morgon och sedan hade Gabriel fotbollsträning. Åh wow…..vilka tränare. Det är sådan disciplin, sådan värme, sådan fostran. Jag tror banne mig att hjärtat mitt håller på att svämma över. En timmes drillning där fokus är på att utvecklas och ha kul. Där inställning och fokus verbaliseras och där idén om inlärda beteenden får råda. Underbart! Väl hemma blev det en power walk med Milou och sedan lite brunch. Utebus och snöfotboll blandat med vedinkörning och lite skärpbortförsel, innan vi tog det efterlängtade söndagsbadet och sedan landade framför brasan.  Nu puttrar en fiskgratäng på torskrygg, potatismos och en cognacsdoftande hummersås i ugnen. Räkorna är handpillede och bordet skall snart dukas. Som ni märker fortsätter vi envist på temat: Unne sej och götte sej. Fast idag blir det isvatten till maten och ett avslutande Taxi3-uppdrag till TB´s söndagsträning.

Trevlig söndag hälsar Milou och Elsa. Kram från oss andra som är ur bild….

 

 

2 thoughts on “”Unne sej o götte sej”

  1. Skön läsning en slappe söndag i soffan 🙂
    Här ser vi eller barnen på ET för första gången och så stilla som de sitter har de inte gjort på länge 🙂
    Ha en fortsatt skön söndagskväll och njut !
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *