Happyvardags årskrönika

Ett år. Alla dessa dagar. Ingen avgränsad del av livet precis, men ändå…..en del av just livet. Vårt liv. 365 dagar. Fyllda av upplevelser, milstolpar, mirakel, äventyr och en helt fantastiskt härlig happyvardag. Som helhet har vi haft en spännande och utvecklande år, likväl som harmoniskt på det personliga planet. Delarna som bildar vår helhet, året, har dock ofta varit av ganska motig karaktär – det måste tillstås. Periodvis har vi fått kämpa hårt med såväl tankar som känslor och en hel del upplevelser. I den lilla världen har vi försökt bejaka det jobbiga och hitta bra vägar vidare – men sett i ett större vidare perspektiv har vi så oändligt mycket att vara tacksamma över.

Vi startade 2012 med att fira vår 16-åring – tänk vad tiden går…..

När våren började närma sig for vi iväg till sommarvärmen. Årets långsemester gick som vanligt till Florida och vi hade det som vanligt helt underbart.

I maj firade vi att vår lille son fyllde 6 år. Snacka om att tiden går.

Sedan gick veckorna snabbt till det var dags att säga adjö till Svettpärlan för TB´s del (underbart!) och Skogsmyran för Gabriels del (betydligt mer sorgesamt)

Sommaren blev en enda lång väntan på sol och värme. Vi hann med minisemestrar på såväl Sävö och i Stockholm, som på Österlen och i Köpenhamn. Många gamla vänner hade vi möjlighet att få träffa och så även en hel del nya. Roliga fester och sammankomster, där Cowboyfesten hemma hos oss var en härlig höjdpunkt. Festligast av allt kan ha vart då undertecknad och Milla krossade allt motstånd i speltävlingen (som vanligt!).

 

I augusti kom äntligen lite sol och värme och vi passade på att bada överallt. Härliga poolbad hos Sis Nettan med familj och underbart havsbad hos Helle och Manny med barn på Aspan. Lovely!

I augusti mötte vi två gigantiska milstolpar – TB började gymnasiet och som numera kortklippt kille och Gabriel började förskoleklass. Wow, vilka stora grabbar vi har.

Hösten började dock motigt med TB och hans fotboll. Först en bäckeskada och lång rehab för att sedan toppas med att stå klubblös, då han inte kom med i klubbens PA-satsning. Efter en rejäl kraschlandning och ett tilltufsat självförtroende plockades han snabbt upp av fantastiska Rödeby AIF. I terminens absolut elfte timme råkade han dock ut för ett näsbensbrott i en nickduell och är numera nyopererad.

Övriga i familjen avslutade höstterminen i en rejäl influensa, men lyckades precis komma på benen lagom till julhelgen. Tomten kom förstås och vi fick uppleva kanske den bästa julafton ever – trots en avsatt grangeneral och en ”more-is-more-julgran”. Med till och med dinosaurier i.

Så idag skriver vi alltså 2012-12-30. Av förklarliga skäl blev det ett mycket lugnt jullov och en hemmavarande nyårsafton. Vi ska äta gott – en meny signerad TB- och sedan skjuta smällare och raketer. Därefter har vi ännu en veckas ledighet och ett återbesök på sjukhuset för TB att se fram emot. Och ganska snart är han nog på benen ”pau riktit” igen.

 

Året har förstås lärt oss en massa saker. Inte minst att det viktigaste av allt är att vara tillsammans och finnas till för den som bäst behöver en. Att vi klarar långt mycket mer än vi tror och att när man väl har tagit sig igenom svårigheter, det är då man växer. Vi har lärt oss att man aldrig kan lita på att det goda ska segra, att andra ska göra rätt val, att andra ska hålla vad de säger och lovar – men att det inte innebär att vi ändrar vårt etiska och moraliska ställningstagande. Att man kan aldrig välja omständigheterna i sitt liv, men att man sannerligen måste ta vara på möjligheten att påverka vad man gör av omständigheterna man utsätts för. Vi har ivrigt odlat förmågan att välja våra tankar och vi jobbar vidare på att inte ta oss själva på för stort allvar. Extra tacksamma är vi över att få ha så många av de våra med oss i vår happyvardag och att allt har blivit så himla bra för TB på sitt gymnasium. Även Gabriel har kommit in hyfsat i sitt skoljag och han börjar gilla en del av det som ska göras. När 2012 snart blir 2013 ska vi dessutom börja planera för sommarens semesteräventyr. Det som inte dödar, det härdar – det har vi lärt oss. Och någonstans tror jag vi står väl rustade att möta framtiden bara just därför.

På återhörande imorgon go vänner, någonstans mitt emellan alla nyårslöften, dukning och matgrytor. Hoppas ni har en fab nästsista dag på 2012.

Kram Mia

 

4 thoughts on “Happyvardags årskrönika

 1. Fin återblick! Älskar din blogg!

  Har precis sammanställt min återblick, men jag gjorde det lite annorlunda plus att det blev på engelska.

  Kram och önskar familjen Bark ett Gott Nytt År!

  Marie

  • Tack söta du och du vet att jag känner precis så för din. Jag kikar snart in hos dig…
   Ha en fin avslutning på 2012. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *