Boxing Day

Bäst -före-datum har en förmåga att få en till att ha något att relatera till. Tja, för att vara helt ärlig är det väl dess enda uppdrag. Och det funkar för mig. Just idag har jag upptäckt något i min omgivning med väldigt kort bäst-före-datum och det var en ganska smärtsam upplevelse. Vad snackar hon om undrar ni säkert? Kondition mina vänner, kondition.

Det fanns en gång i början då man lätt kunde leva på sin grundkondition, men det var för länge sen….så länge sen. Ju fler år som har lagts till historien desto mer kan just grundkondition tituleras färskvara. Det går sannerligen inte att leva på gamla meriter särskilt länge. Och det räcker med en fjuttig (kändes det liksom inte när jag låg där, men …) influensa och man känner sig som värsta nybörjaren igen. Inte för att jag på något vis är något elitmotionär vanligtvis, men jag har ju jobbat upp ett visst tempo och en viss sträcka som känns hanterbar. Den är jag upplysningsvis inte i närheten utav nu kan jag meddela. 6 dagars influensa och sängläge/hemmavarande och nu är jag svag. Idag var tredje dagen med promenad med Milou och det är tungt. Och det går sakta. Låren protesterar och andningen blir lätt ansträngd. För att inte tala om hostan som dyker upp som på beställning. Men ändå…..jag gör det. Och jag vet att det kommer att vara tungt ett tag….Men alternativet att låta bli finns inte. Jag blir rastlös, känner mig som en fläskfia och bara tänker på alla krämpor som kommer med det. Jag trivs med motion. Ja, sanningsenligt skulle jag inte kunna leva utan motion. Det måste inte vara gym och instruktörer, pass eller fysiskt hårda aktiviteter – men att se till att flera dagar i veckan utöva någon form av fysisk aktivitet, det måste åtminstone jag för att må bra.

Hoppas ni har det härligt raringar på Boxing Day. Här har dagen bjudit på jobb för TB och vi andra har varit en tur på rean i stan. Nu är kompisOliver här hos TB (han far hem till Köpenhamn imorgon) och maken lagar lövbiff med pepparsås och hemfrittade pommes. En underbar doft sprider sig i huset – prisa gud att julmatsdoften får stryka på foten. Nä, vi är verkligen inga älskare av julens dofter och smaker. Faktiskt inte alls. Ikväll ska vi kolla film, vara uppe sent och spela spel. Och imorgon tar vi sovmorgon. Igen! Lovely!

Kram Mia

6 thoughts on “Boxing Day

    • Har ju sett bilder på dig och jag tycker du ser så ”fit” ut. Du måste väl ändå vara igång en del?
      Kram vännen…

  1. Ha ha jag skrev just till Militärmamman att min pappa fortfarande hänvisar till tiden då han var stridspilot när vi pratar kondition. Han menar liksom att han byggde upp sina grundkondiktion då och att den fortfarande finna kvar trots att han avslutade sin karriär som lektor i juridik och chef på ett försäkringsbolag (i många år). Så nja… det är nog en sanning med modifikation.

    Jag däremot har UTMÄRKT grundkondis sedan min sportiga ungdom 😉

    KRAM på dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *