Soccermum says – Det som inte dödar, det härdar!

Rubrikens devis kan vara rätt irriterande, men ack så applicerbar både här och var i det vi kallar livet. Säsongen 2012, som skulle blivit en utvecklingsbar transportsträcka till det nya, slutade i ett enda stort frågetecken. Tärande väntan på besked blandat med spirande förväntan, toppades så med en rejäl kraschlandning. Att inte bli uttagen till en spetstrupp är förstås trist, men fullt hanterbart som TB säger. Att klubben valde att ”offra” två årskullar genom att strunta in en breddsatsning för dem, är desto tuffare att förstå. Inte nog med att du just blivit ratad, du ska direkt på egen hand (16 år gammal) hitta hem borta. Ett tilltufsat självförtroende. En självkänsla som fått sig en törn. Då kanske man inte känner sig som hetast på marknaden, om man säger så. Och ändå var det ingenting mot den stora käftsmällen i kombo med en dito rakt i solarplexus som kom i och med  klubbens högst arroganta sätt att undlåta sitt informationsansvar och därmed låta dessa grabbar få veta det bakom ryggen. När klubbens representant sedan efter en intern påtalan ringer upp, sker detta samtal utan någon som helst ansats till ursäkt över hur allt gått till. Och så ondgör sig samhället över ungdomars uppförande och bemötande – utan att för en enda sekund fundera över vem/vilka det var som föregick (läs: borde föregått) med gott exempel. Nä, skämmes ta mig tusan, så de bör……

Nåväl….Det som inte dödar, det härdar. Självömkan=check! Sörjt utebliven chans=check! Ilska över sättet att bli behandlad=check! Distanserande=check! En fot framför den andra, så fortsätter vägen. Livet. Hard work&Dedication. I´m proud. Det är en relativt liten stad vi bor i och Happyvardags kontaktnät är gigantiskt. När makens kompis hörde vad som hänt, tog han omedelbart upp telefonen och ringde ett samtal. Därefter kom ett samtal från en annan klubb som på dirren tog sig an TB. Två träningar. Ett bemötande av samtliga (tränare, ledare, sportchef och spelare i A-B- och 97-trupp) som inte lämnar något mer att önska. Påskrivna papper, spelklar imorgon. Medbjuden på happening redan igårkväll.

Så hittar man hem borta. Och så blir borta plötsligen hemma. Livet är ingen rakt och lättsam korridor, utan ett virrvarr av labyrinter. Och alltid om man har tro, så kommer det att öppnas en dörr för en. Kanske inte alls den man själv hade tänkt sig öppna, men alldeles säkert en som kommer att bli bra för en. Den dörren har öppnats och TB valde att kliva in. Han är inställd på full satsning och hans drivkraft kommer definitivt att vara att visa den gamla klubben vad de gick miste om. För även om vi har valt att ”släppa hörnflaggan och komma in i matchen”, så kommer åtminstone  jag aldrig att kunna säga ett gott ord om klubbens människosyn och sätt att hantera fotbollsintresserade grabbar i en högst påverkbar ålder.

Söndag i Happyvardag och regnet töar snön friskt här. Så himla trist! Maken är totalt nockad av influensan, men Gabriel och jag mår bättre idag – ingen feber, bara hosta och huvudvärk. TB har ägnat dagen åt plugg, själv har jag städat (älskar) och fixat. Nu blir det söndagsmiddag för 3/4 av familjen och ikväll har TB a-lagsträning. Körningen tvärs över kommunen känns så välinvesterad – särskilt när TB säger att de både hälsar och verkar glada över att jag dyker upp. Väluppfostrat, disciplinerat och med en härlig människosyn. Prisa Gud att det finns sådana klubbar…..

Två jobbedagar kvar, sen tar vi jullov. Happy tredje Advent folks…. Kram Mia

8 thoughts on “Soccermum says – Det som inte dödar, det härdar!

 1. Vad skönt att det har ordnat sig för sonen din och att han hittat ett nytt lag han trivs med. Och du, läste lite fel när du beskrev din dag först. Tyckte det stod älskat och fixat hihi:) Hoppas att ni kryar på er snart!
  Kram

 2. Härligt att höra. Så skönt att sonen er visar framfötterna och tar steget till en annan klubb där han kommer få så mycket ny inspiration att utvecklas.
  Önskar er alla en fin måndagskväll och att ni kryar på er alla.
  Kram

  • Det tror jag med. Och han har släppt det gamla nu och satsar för fullt. Det känns toppen!!!
   Tack söta du….Och kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *