Happyvardag i Adventsskrud

”Något skall ske bortom frostig advent….”

Ja, mina vänner….Något hände här i den Blekingska skärgården lagom till första advent.  Förvisso har vi haft kallt några dagar, men att vakna upp till ett vinterlandskap var ändå något otippat skulle jag vilja påstå.

Pyntandet och trixandet inför denna viktiga söndag startade redan igår. Ja, jag vet att många numera börjar både en och flera veckor före, men se det är inget för en kontrollneurotiker som rektorskan. Tankarna på hur det skall pyntas regerar dock merparten av november och jag trodde att jag hade planen klar.  Att bestämma sig för vad som ska stå (eller för all del hänga) var är mycket viktigt för mig. Och eftersom några stjärnor gick sönder förra året så…Två nya stjärnor och en ny ljusstake hade införskaffats, likaså utbyteslampor. Jag var redo! Trodde jag. Ända till i fredags kväll då allt bars in i huset vill säga. För i lådan fanns både stjärnor och adventsljusstakar som jag inte hade kalkylerat med. Jag tog ett glas vin och släppte det där….

Gabriel inledde med att välja ut en ljusstake som: ”ser ut som ett A utan förbindelse”. Spännande! Det var en av de där ljusstakarna jag inte hade kalkylerat med, men som maken envist hävdar att jag köpte och hade uppe förra året. Hela rummet städades och sorterades och så fint blev det.

Resten av huset innebar en sann kamp eftersom jag uppenbart missberäknat antalet stjärnor och ljusstakar. Huvudet fullt av bry och lite tapp av fokus, men framåt eftermiddagen kunde jag ändå försonas och anse mig som klar.

Så nu är hela happyvardag klädd i Adventsskrud. Och som jag gillar det där…Vackert, blekt sken. Många ljus att tända (ja, jag vet…klart förvirrande att jag skriver det, men numera tänds det ju ljus hos oss). Julmusik. När maken är upptagen med annat. Han får verkligen rysningar av Carola och Betlehem och strålande jul…säger han.

Observera att detta inte är min adventsljusstake, ty jag kan nämligen mina adventssöndagar och vet att de är fyra till antalet. Idag har vi tänt första i vår riktiga adventsljusstake. Och som grädde på moset har vi nästan snöstorm utanför fönstret. Klart stämningsfullt……

Happy Advent go vänner! Kram Mia

10 thoughts on “Happyvardag i Adventsskrud

 1. glömde ju svaret på din fråga:
  Sonen börjar i sexan nästa höst!

  Skolan han går i nu, är bara en F-5 a, så ny skola behöver sökas. Den vi ”hör till” är en 7-9, så den blir inte aktuell och den som hans skola skickar eleverna automatiskt vidare till har mycket dåligt rykte (kommunal). Så nu letar vi annat.

  Vi har två mycket bra alternativ, som vi köat till i många år. Den ena skolan har vi fått besked av att vi fått plats på. Phu! så det blir nog den. Den är mycket välkänd för att vara toppen på alla sätt och vis. Dock ligger den inte i närområdet, så kompisarna kommer från hela göteborg. Vilket har både fördelar och nackdelar. Långt att åka om man vill umgås…

  Den andra som vi funderar på ligger precis vid hemmet. Bra! Även den vet vi att många trivs på, men inte lika ”toppen” som den andra…

  Svårt att välja! Men det är sonens magkänsla som får styra. Och just nu lutar det åt den som ligger längre från hemmet.

  Inte lätt att veta vilket som blir rätt. Och det är ju inte så att man kan byta om man ångrar sig, för då är platsen redan tillsatt. De har flera hundra sökande till 72 platser och syskonförtur på det.

  Kram/
  Fina Frun

 2. Smart drag att låta honom välja, men att ni finns med och vägleder. Fler föräldrar som ni tack….
  Kram Mia

 3. Heeeelt magiskt att vakna upp till snö i söndags!!! Jag är ju likadan vad gäller fönster och pynt men detta året fanns inte tiden till att flytta sakerna fram och tillbaka. Hungrig bebis fick gå före:) Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *