Skolcool – HEJA!

Det är minsann inte alltid lätt att som förälder hänga med i skolans vokabulär. Det är ganska lätt att tro att allt är som det var då man själv gick i skolan – alltså gällande mål och prestationer, resultat och betyg. Förvisso kan man hämta hem en hel massa information från Skolverkets hemsida och många skolor är duktiga på att vägleda sina elevers föräldrar, men att sålla i den oändliga mängd information som finns är inte så lätt. Idag kommer ett jättebra (tycker jag då….) tips i veckans Skolcoola hemlis.

InfoMentor (https://infomentor.se/swedish/production/homepage/Home/Default.aspx) har nu givit ut en skrift vid namn HEJA och den innehåller Skolverkets kunskapskrav på enklare svenska. I denna kan man som elev eller förälder hitta information om hur arbetet kring kunskapskraven bör gå till ute i skolorna samt alla kursplaner till skolans samtliga ämnen. Här finns kunskapskraven för år 3, 6 och 9 och du får på ett och samma uppslag Skolverkets matris på vänstersidan och InfoMentors motsvarande på högersidan. På så vis kan man läsa både texterna och man har en möjlighet att se progressionen i matriserna/kunskapskraven. Tydligt och klart! 84 kronor ex moms. Köp, köp, köp…..

Äntligen torsdag, vilket betyder enbart en dag till helg. Jag är trött. Väldigt trött. Igårkväll hade vi pedagogmöte – trevligt, spännande och mysigt – men det gör en lite slak. Idag har vi haft sjukstuga på jobbet och jag har bland annat agerat skolsköterska då min egen son halkade och slog huvudet i stentrappan. Hu! Sedan skulle jag vara SO-lärare. Hrm….det visade sig att kunskaperna om Industrialismen lämnade lite att önska. Men jag hade en väldigt mysig eftermiddag med eleverna i åk 8. Dagen avslutades sedan som rektor då vi hade betygskonferens. Har precis landat på hemmaplan och maken hade tänt båda brasorna. Underbart! Gabriel har varit på shoppingtur med sin älskade farmor. Nu är vi samlade och vi ska snart käka middag. Lite tvätt, skoltrix och sen bums i sängen. Imorgon väntas finbesök av våra lånevovvar Axel och Elsa. Lovely!

Kram Mia

 

 

10 thoughts on “Skolcool – HEJA!

  1. Stackars Gabriel, men han verkar ha piggnat till igen. Om inte förr så gjorde säkert shoppingen susen.

    Ja. I morgon är det fredag. Skönt ska det bli!

    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *