Skolcool – om att hamna i rampljuset!

I de flesta fall skolan som begrepp avhandlas i media av olika slag, är vinklingen mindre positiv. Är det inte drama, så är det tragik . Eller en hel massa kritik. Tanken slår mig allt oftare: Vem eller vilka ska vilja vara verksamma inom skolans värld sett i ett framtidsperspektiv? Det är spott och spe och fullständigt fokus på allt som inte fungerar. Kommuner, skolor och hela yrkeskåren buntas ihop och kritiseras – som om det vore likadant överallt. Inga nyanser här inte. Stora skämskudden på det…..Tänk att så många av Sveriges befolkning kan titulera sig ”SKOLEXPERTER”! Varmt välkommen till veckans Skolcool!

Så himla kul när det då äntligen byter fokus. Det händer ju att någon skarpsynt journalist väljer att belysa en intressant pedagogisk fråga. För att inte tala om de gånger man lyfter fram positiva exempel. Rare, rare moment…men ack så härligt. I dagarna har min egen älskade skola, Svettpärlan, fått skina i rampljuset. Kanske inte ur den pedagogiska aspekten, vilket hade varit underbart skoj. Ej heller som ett föredöme eller ett positivt exempel (det hade för övrigt varit ännu roligare). Men ändå……Någon har ju sagt att all PR är god PR så….Och jag är grymt glad över ”mina” tre fina tvillingpar.

På Svettpärlan i åk 4 har vi inte mindre än 3 tvillingpar, något som har visat sig vara hyfsat unikt. Så unikt att man från lokaltidningen, BLT, valde att göra ett reportage. Mycket roligt! Och så uppskattat av såväl våra tvillingar, som alla de andra i klassen. Detta var i igår. Sedan drog mediacirkusen igång……

Under dagen igår blev vi kontaktade av diverse olika mediapersoner och inslag fanns både på Sydnytt och TV4 Sydost, likväl som i Aftonbladets nätupplaga. Igår ringde Kvällsposten och idag är det reportage i både Kvällan och Expressen. Och idag ringde Sveriges Radio P3 och Lotta Bromée för intervju. Wow, fatta ni vilket genomslag. Jätteskoj! För hur eller hur belyses skolan som begrepp ur en positiv synvinkel. Och det behöver sannerligen skolvärlden.

Grå och regnig torsdag och jag har jobbat i köket idag. Mysigt! Tidig hemgång och lite promenad med Milou. Han är något bättre i magen…..det tackar vi extra för. Kvällen ska spenderas lite nostalgiskt……sista matchen på Råsunda ju. AIK tar emot Napoli. Häftigt! Imorgon är det dags för begravning (makens ”farmor”), men sen hoppas vi på lite fredagsmys i alla fall.

Kram Mia

 

6 thoughts on “Skolcool – om att hamna i rampljuset!

 1. Härligt att hunden är på bättringsvägen .
  Såg artiklarna och de goa barnen som ni har i skolan.
  Kul att det uppmärksammas i samband med skolan.
  Precis som du skrev så är det alldeles för sällan som det positiva lyfts fram i media.
  Kanske ni skulle be om en liten kolumn i lokalpressen , du som har skrivarglädjen i blodet.
  Ha en fin fredag med allt som livet innehåller .
  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *