Att fira bröllopsdag på olika håll

Det finns säkert lika många sätt att fira bröllopsdag som det finns gifta par. En del firar stort och pompöst, andra i det lilla vardagliga. Somliga firar nog inte alls. Hoppas innerligt att det i så fall är en gemensam önskan eller överenskommelse.

Idag är det makens och min bröllopsdag, på självaste FN-dagen och allt. Det är 12 år sedan han gjorde mig till en ärbar kvinna (hahahaha så urfånigt uttryck….). Dessförinnan hade vi levt i synd i 10 år. Gifte oss gjorde vi på Clearwater Beach i Florida tillsammans med våra vittnen Kulan (makens härliga farbror) och TB 4 år. En underbart solig dag. På ett fantastiskt ställe på jordklotet. Bara vi, solen och havet. Njöt av hummer och bubbel. Inga svensexor eller möhippor. Inga tal eller spektakel. Bara precis så vi ville ha det.

Historiskt sett har vi firat vår bröllopsdag den 24/10 varje år lika opretentiöst  som dåvi gifte oss i Florida. Vår femte firade vi till och på plats, överlevandes orkanen Wilma med liten Gabriel i magen. Mysigt! Annars brukar vi mest äta gott och lyxigt, skåla i bubbel och prata en massa härliga minnen. Tillsammans bara vi fyra….

Idag blir det lite annorlunda. Ett helt nytt sätt att fira. På olika håll liksom. Maken befinner sig ju som bekant i Spanien på golfsemester och jag, ja jag är ju här ”himma”. Maken firar med bästisMangan och världens bästa värd Lasse – jag firar med världens finaste söner. Till helgen tror jag vi slår till med ett gemensamt firande minsann. Lite hummer och bubbel. Lite Italian delis och Mr Tommassi. Och så lite marängsusisse. Jag längtar verkligen efter att vara samlade alla på hemmaplan igen. Livet är inte riktigt sig lik utan maken. Framförallt är det väldigt ensamt och torftigt.

Kram Mia

 

8 thoughts on “Att fira bröllopsdag på olika håll

  1. Vilka fina bilder på er! Och tänk vad mysigt ni ska ha i helgen när ni är tillsammans. Tycker också att det börjar bli lite ensamt här nu tredje veckan:( men, men…. Funderar på att testa lakritspannacotta till helgen. Låter spännande tycker jag!
    Kram

    • Förstår det vännen och Tack snälla…..Tycker också att pannacottan låter spännande. Dock inget som barnen skulle gilla så….Marängsuisse får det bli….
      Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *