Skolcool – att fånga vardagen!

Dokumentation är ett känt begrepp i skolvärlden och det är något vi sysslar med dagligdags i olika omfång. Det finns gånger vi känner oss tyngda av dokumentationsbördan, inte minst eftersom det ibland känns som om det mesta aldrig kommer fram i ljuset. Sedan finns det ju forum som är perfekt för exponering…..Varmt välkommen till veckans skolcoola hemlis och möjligheten att se hur vi på Svettpärlan fångar dagen.

Jag brukar ju säga att det dagligen, kanske till och med stundligen, sker små mirakel på våra skolor runt om i Sverige. Så många spännande saker som görs och händer och det där, det får man som förälder i bästa fall ”bara” berättat för sig. Är man på besök kan man ju uppleva en del, men oftast bara precis i den klass man besöker just då. I vårt Brommaprojekt (läs Skolcool 20/9-12) satte vi ett mål i att bli bättre på att använda vår egen blogg. Och det har vi redan blivit…..Svettpärlebloggen är en salig blandning av inlägg från oss som jobbar på Svettpärlan – ibland även av våra elever. Här kan man läsa mer om bästa 4 i pingis, likväl som man kan hänga med de yngsta barnen på naturskola. Blir du nyfiken? Varmt välkommen att kika in…..

http://svettparlebloggen.blogspot.se/

Galet tempofyllda dagar svischar förbi och själv känner jag mig näst intill förbi av trötthet. Ikväll skulle jag äntligen ha gått på tjejfest, men en sjuk make, en träningssugen TB (första lagträningen på riktigt på länge och så en liten Milou som har skadat benet och bara ylar samt hoppar runt på ett ben. Nu blir det ett besök hos veterinären och sedan lite hämtmat istället – i kombo med att skjutsa TB förstås. Så kan det gå när livet liksom kommer emellan…..

Kram Mia

6 thoughts on “Skolcool – att fånga vardagen!

 1. Ja, att dokumentera ifrån skolan via tex Facebook och blogg tycker jag som förälder är inspirerande att gå in och läsa om.
  Att skolan släpper in även om man inte har möjlighet att vara på plats , fast det har jag ju haft med sonen och det är lärorikt även för mig att vara i skolan 🙂
  Hoppas Milou inte är alvarligt skadad och att ni andra klarar er ifrån makens förkylning.
  Ang priser på Säröhus så bokade vi ett familjerum /dubbelrum för 2300 kr för oss alla fem med frukost, tillgång till bad och spa och massa gott tilltugg på kvällen.
  Helt överkomligt pris för oss alla tycker jag då spa brukar vara så himla dyrt per person och övernattning.
  Vi hade en så mysig vistelse och jag kan verkligen rekomendera er Säröhus om ni vill komma iväg på en familje weekend. Granne med golfbanan också 🙂
  Hoppas du får en fin kväll trots ändrade planer. Kram

 2. Min sons klass har också en blogg. Hur kul som helst! Helt underbara fröknar som är så engagerade och kul för mig att hänga med i vad de gör på avstånd.

  Ha en fin helg!

  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *