Ombyte förnöjer

Helt klart! Dagen idag har varit ett tydligt tecken på det. Och ännu en gång inser jag hur lyckligt lottad jag är med mitt arbete. Inte en dag är den andra lik. Inte en dag går att på förhand förutspå. Inte en endast dag är långtråkig eller seg. Ty livet i skolans värld är inte att ha ett jobb att gå till, där du gör det du ska så som du har planerat det. Nä, livet i skolans värld är att uppleva ett äventyr, där det omöjliga händer titt som tätt. Där ord som flexibilitet, att fånga ögonblicket och att snabbt skaffa sig en handlingsberedskap bäst beskriver vår tillvaro. Det där är mitt livs utmaning och jag älskar det (allt som oftast i alla fall).

Började dagen med att checka min kollega bästisMaria som igår fick bröstsmärtor och tillbringade eftermiddagen på sjukhuset. Tillbaka idag, men lite blek om snoken, tyckte jag nog. Tittade sedan till samtliga klasser och småpratade med såväl elever som personal samt även vår externa städare. Diskussion kring motorisk träning och en eventuell utbildning med Maria innan jag hamnade framför mailboxen och diverse svar, utskrifter och mail skrevs. Lagom till förmiddagsrasten kom några elever in och berättade om en lösspringande hund i skogen, varpå maken och jag gav oss ut på jakt. Hittade en förskrämd liten dyngsur tax som absolut inte ville komma till oss. Försökte locka och vissla och till sist drog vi till med att genskjuta. Efter en 20 minuters löptur runt Gullberna fick vi ge upp, epitetet uthållig jakthund har inte kommit till för inte mina vänner…..Note to self: Inga löprundor offpist i mockaskor. Buhuhu…mina små älsklingar har definitivt gjort sitt….

Ingen fika med andra ord, utan direkt på schemadiskussion med Hia och vikarietrix inför nästa veckas alla friidrottstävlingar. Vidare upp till några pedagoger och informera dem om dessa ändringar samt få klartecken av dem. En stunds fundering kring vårt Elevhälsoarbete samt nedtecknandet av punkter till vår gemensamma studiedag i ärendet vecka 44. Snabblunch med Maria mellan 11.20 och 11.35 och sedan fick jag ta över köksjobbet efter maken, som tyvärr insjuknat i feber och halsont. Mathantering, disk och annat plock fram till 13.20 och sedan vips svida om till mina vanliga kläder. Några elevärenden diskuterades med olika pedagoger och så även några temafrågor. Klockan 14.50 loggade jag ut och hämtade Gabriel för hemfärd. Tja, ombyte förnöjer verkligen….

Glömde berätta att jag mitt under lunchen fick ett samtal från en överlycklig TB som precis träffat fysTommy. Friskförklarad! Wow! Helt klart inte väntat! Tommy berättade att TB´s enorma fokus tagit honom längre under denna rehabperiod än vad som är brukligt. Nu får han börja träna fotboll som vanligt i kombo med gymrehab 1-2 ggr/vecka. Hårt-grått-trist- jäkla- arbete lönar sig alltid! Farao vad jag gillar att få det bevisat för mig om och om och om igen. Jag är så grymt stolt över TB och hans sätt att ta sig an denna period i hans liv. Det har inte varit lätt. Och det har kostat på. Men så bra investerat. Wow!

Så nu blir det fira av ikväll. Vi ska käka goa hemgjorda burgare – nötfärs till några, fisk till någon och kyckling likaså. Och vi ska förstås skåla också….Det ska vi.

Kram Mia

14 thoughts on “Ombyte förnöjer

 1. Det skålar vi på. Skål!
  Härligt att TB fixade den utmaningen också.
  En händelserik dag du haft minst sagt så njut nu av allt gott ikväll och koppla av.
  Kram

 2. GRATTIS TB, vilken grym insats!! Djupt imponerad, du kommer att gå långt.

  Bra kämpat av Mammin också. Iklädd mockaskor… som förvissor är snygga, men fasligt opraktiska. Precis som principer. Enligt min älskade mormor i alla fall.

  Kram

  • Tack söta du…så snällt sagt. Och mockaskor….definitivt opraktiska för terränglöpning, men hade inga andra med liksom….
   Kram Mia

 3. Härligt att han är friskförklarad!

  Ja, ombyte i skolans värld, både förnöjer och tröttar mellan varven, själv låg jag en minut på golvet efter 6 lektioner med endast 1:or och 2:or, Hade gärna bytt en lektion eller två mot någon ensam liten pianoelev, men ja, ja, de är ju glada i alla fall 😉

  Hoppas bästisMaria mår bättre.

  Kram

  • Så skönt Kristina….med TB alltså….Och jag kan förstå hur du känner med pianoeleven….
   Maria hälsar och tackar
   Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *