Att möta hösten! Steg 4

Det är inte klokt vad effektiv jag är. Det är precis som att man bara behöver ta det där första, lite avvaktande och missnöjsamma, steget och sedan rullar det på. Kanske kan det också ha haft lite att göra med naturens gång och helgens exempel på vad höst också kan innebära (alltså inte brittsommar och värme, utan dess totala motsats). Hur eller hur….

Söndagen ägnades åt helt ordinär veckostädning och sedan tog jag itu med:

1. TB´s skogarderob – 3 par att slänga och 10 par (varav 8 var fotbollsskor) till sparande till lillebror. Åh, hoj vad rent och väldoftande. För att inte tala om hur luftigt det blev.

2. Min klädgarderob – bye bye sommarklänningar, shorts och badkläder. Hello tjocka tröjor, långbyxor och scarfsar.

3. TB´s träningskläder – byte av fokus och fram med underställ, knickers och övertröjor.

4. Garage – undanplock och städning. Sedan adjö kära utemöbler och hello tom altan. Alla trädgårdsprylar, utom studsmatta och fotbollar, har dessutom packats in.

Så nu är det nästan…nästan färdighöstats i Happyvardag. Det återstår en grill som ska in, makens golfskåp som ska saneras och så några vändor till med gräsklippare. Jag skulle också vilja göra något åt en fruktansvärd häck (obs i detta fall inte min egen rumpa, även om den skulle behöva trimmas till) och tvätta ner taket. De två sistnämnda sakerna inkluderar maken och jag måste därför invänta någon typ av klartecken.

Och som på beställning skiner idag solen och vi har riktigt härligt höstväder. Rektorskan inledde dagen med veterinärvaccination med Milou och sedan en bra jobbedag. TB hade sovmorgon och sedan vankas hemmaplugg efter plugget. Gabriel har siktet inställt på en ny tv-serie ikväll och själv hoppas jag på en stund i soffan. Jag har nämligen en grymt bra artikel om matematik som jag vill analysera lite djupare. Ikväll bjuder rektorskan på texmexbuffé och den är redan förberedd så…..

En väldigt lagom start på en höstvecka. På återhörande…Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *