Att möta hösten! Steg 3

Det går snabbt nu….Kyla och småregn igårkväll och idag – idag=ihållande heldagsregn. Vaknade med huvudvärk och förkylning och vips fick jag svar på varför mina mjölksyrestinna vader smärtade hela kvällen igår. De liksom sprang av sig själva, medan resten av mig låg där helt stilla, först på sofflocket, sedan i Gabriels säng för att slutligen hamna i mitt eget gnägg. Sekunden efter att jag slagit upp mina små blå imorse och jag försökte orientera mig vart på dygnet jag befann mig, börjar Milou att kräkas. God morgon och välkommen helg, liksom!

Så på med kläder och ut på vandring, huvudvärk, täppt näsa och raspig hals till trots. Regnet hängde i luften och vinden ven, men rektorskan hade klätt sig förståndigt med mössa och allt. Lagom till vi kommit in öppnade sig himlen och sen dess…tja, sen dess har den varit öppen här idag i den blekingska skärgården.

Lite morgontrix, där rensa upp bland badgrejor stod först på agendan och sedan frulle innan TB skulle till sitt lördagskneg. Precis när maken gett sig av upptäcker jag till min fasa att huset plötsligt svämmar över. Av avloppsvatten! Helt klart mindre nice! Vilken tur att alla badhanddukar låg för tvätt och kunde användas tillsammans med mopp, skyffel och spade. Nu ligger de i brännbart allesammans. Synd och skam på så fina badlakan, men att använda dem till kroppen känns inte aktuellt efter detta lilla äventyr. Urgh!!!!

Elektrikerna som jag berättade om igår, de där som kom några timmar fel jämfört med avtalad tid, gjorde mig inte gladare idag. Dessa två juveler hade stängt av huvudströmbrytaren för att kunna märka kablar i elskåpet(vilket de glömt när de gjorde det riktiga jobbet för ett år sedan och när kommunen nu ska ta över avloppen från vår ekonomiska förening vill de ha allt tipptopp) och det är ju rätt naturligt. Lika naturligt borde det sedan vara att samma elektriker sätter igång huvudströmbrytaren efter uträttat arbete. Så naturligt att varken maken eller jag ens övervägde att gå ut och kolla i elskåpet. Eftersom huvudströmbrytaren var avstängd aktiverades inte heller larmet inne i huset när avloppet inte fungerade utan valde att putta tillbaka avloppsvattnet där det kom ifrån. Hoppas de där elektrikerna kommer att gilla mitt samtal first thing monday morning.

Nåväl, alla badkläder är tvättade, solkrämer och annat undanpackat och alla badlakan är puts väck. Tvättstuga och övriga områden i dess absoluta närhet är kliniskt skurade med klorin och grumme grönsåpa. Så även en liten rektorska. Många prylar slängda i sopsäckar, som får åka till containern i skolan imorgon. Och de där garderoberna som skulle få möta hösten idag, de får snällt vänta tills bättre tider råder.

TB har som sagt jobbat och nu väntar löpning och backintervaller för honom samt några timmars plugg. Gabriel har varit på kalas på Leklandet och han klagar över huvudvärk. Maken kan eventuellt även han ha drabbats av huvudvärk efter min lilla uppvisning i ”dåligt humör möter avlopp” och ” liten fruga transformeras till bitch”, varför han har tillbringat resten av dagen på golfbanan. Ja ja, för golfspelare finns det ju inget dåligt väder….så. Tycker det ser ut som om pannlampan saknas, så han planerar nog att bli sen.

Själv säger jag hej höst…..Laddar braskaminen för lite sprak, kokar en het skaldjursoppa och bakar en baguette. Knaprar halstabletter och känner att tungan domnar bort – undra om det är ett bra tecken? Kanske ska jag hälla upp ett glas vin istället? Nåväl, imorgon gör jag ett nytt försök med garderoberna. Så här års förbjuder nämligen mor Anitas regler vita kläder så….Inte heller känns highwater byxor som den bästa av klädidéer.

Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *