Helt tom…..

Somliga dagar. Somliga dagar går till historien som de minst minnesvärda. Dagar som förvisso är minnesvärda, men ur en mindre angenäm aspekt. Somliga dagar borde därmed bara glömmas bort…..

Idag är helt klart en somlig dag. Med somliga personer. Det är för mig en gåta hur somliga väljer att driva somliga ärenden. Det är för mig en gåta hur stort man kan göra somliga saker. Det är för mig en gåta hur svårt somliga har för att acceptera och inordna sig i den kollektiva ramen. För att inte tala om hur lite empati det verkar finnas när det verkligen bränner till – när det liksom kommer nära och man blir berörd. Då ska det banas väg. Då ska hinder plockas bort i en rykande fart. Då ska marken plattas och varenda litet gruskorn sopas bort. Då ska det bli precis som somliga vill. Det är då vi ska stå där i givakt. Det är då vi ska le och nicka och säga ”ja tack” och ”amen”. Det är då vi ska strunta blankt i vårt sunda förnuft, vår kunskap och våra erfarenheter. Det är då vi bara ska vara till lags. Ett slags utplånande av personlighet. Det är rätt dränerande faktiskt….

Ibland undrar jag vem som ska vilja jobba i skolans värld. Ty det finns alltid somliga som har synpunkter på vad vi säger, vad vi gör, hur vi klär oss, vilken personlighet vi har, hur vi står och går, när var och hur? Eller förresten….inte bara har synpunkter. Somliga vill också bestämma hur vi ska göra ovanstående. Om jag skulle göra en sammanställning på de önskemål, krav och hot (hot om byta skola, hot om anmäla till skolinspektionen, hot om att gadda ihop sig) som framkommer så skulle ni förmodligen baxna. Undra om somliga hanterar sina besök i affärer, hos tandläkare och läkare, bank, försäkringsbolag och annat på samma sätt? Eller är det bara ok att bemöta skolan på detta vis.

Somliga dagar undrar jag verkligen hur länge jag ska vilja göra det här. Hur länge rektorskan ska vilja vara just rektorska. Idag är verkligen en somlig dag….

På återhörande! Kram Mia

4 thoughts on “Helt tom…..

  1. Stor kram till fina rektorskan och sådär är det nog på de flesta arbetsplatser från och till svårt att göra alla nöjda. Diana ps och du skulle gärna få vara rektor på mina barns skola

    • Det är det….ibland känns det bara som en övermäktig uppgift. Kunder och gäster kan ju låta bli att komma tillbaka – illa nog, men ändå….Föräldrar och barn är det ju lite annorlunda med.
      Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *