Att bearbeta saker nattetid

Det låter något, va? Att bearbeta maken till att boka en härlig solsemester. Kanske bearbeta honom till att vi ska bygga pool? Att bearbeta maken till att INTE köpa den där Dunderbumsen? (Hrm, det där skrev jag aldrig för då får vi aldrig någon ny bil i familjen) Men kanske kan man bearbeta honom till att vilja köpa en bullig gräddvit BMW, istället för en svart lång dito? Eller också kanske det helt enkelt är någon helt annan person i familjen som bearbetas…..

Det sägs ju att alla intryck dagtid behöver bearbetas nattetid.Och att den bearbetningen kan vara ganska jobbig får vi numera erfara. En liten Gabriel är, bortsett från sjötrött redan vid hemfärd 14.00, fullständigt hysterisk med sina drömmar nattetid nu. Är det inte Zsagumba som är på väg från ön för att ta älskade Jajjan, så är det Gabriel själv som faller i vattnet från en brygga och inte kan ta sig upp. Alla drömmar verkar ha en MGN (minsta gemensamma nämnare) – rädsla, gråtattacker och hämta mami till Gabriels rum.Tänk vad snabbt man vänjer sig vid att slippa nattvandra. Kort och gott kan man säga att jag har blivit bortskämd. Och att jag numera känner mig som en zombie efter x antal nätters dubbelvikning i Gabriels säng. För att inte tala om alla armar och ben som träffar en på de mest smärteffektiva ställen. Själv far han sedan som en elvisp i sängen. Många är de nätter jag försiktigt försöker lirka mig ur hans grepp, smyga ut ur rummet och tillbaka till gnägget – för att snart trött vandra tillbaka då han hämtat mig igen. Och då varken lirkar eller smyger jag. Jag stampar ur sängen och klampar på hela foten, var så säkra.

Vad maken bearbetar nattetid kan jag inte med säkerhet svara på, men sover det gör han då rakt inte. Han vrider och vänder och snurrar och fäktar. Kopplar in fläktar, behöver armmassage eller har smärtattacker. Och det är då jag undrar…undrar varför inte Gabriel och maken skulle kunna slå sina påsar ihop nattetid? Själv verkar jag ha ett grymt händelsefattigt och intryckslöst liv just nu, ty jag sover fasen som en stock vartän jag än blir förvisad. Och så länge ingen verkar behöva mina tjänster….Det är så olika!

Fredagen är här och efter en jobbedag i köket, for jag till stan för lite måsteshopping samt hämta TB efter rehabträning. Nu preppar vi för fredagsbuffé på hemmaplan, vilken ikväll innehåller Pestogratinerade musslor, pankofrittade Tigerräkor, Crudo- och nektarinroulader, Lax-och kesoröra, salami och Brie, nypillede reijer, chiliaioli, sallad, melon, kex och Ciabatta. Pojkarna får snitzel, pommes och pepparsås. Soffhäng, lite bokshopping imorgon och så en hel härlig helg framför sig. Underbart!

Happy Friday folks! Kram Mia

 

2 thoughts on “Att bearbeta saker nattetid

  1. Ja, man märker hur mycket man vant sig att få sova nätter när 6åringen här hemma precis som Gabriel inte sovit på 2veckor i sin säng en hel natt i sträck!
    Ångrar skarpt att vi köpte barnsängar till killarna då jag ligger dubbelvikt med baken utanför sängen och väger över kanten varje natt.
    Ja, man kan skratta åt eländet trots allt !!!
    Hoppas att Gabriel kommer till ro med alla nya intryck och att ni får en lugn helg framför er.
    Kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *