Att lura sin make!

Alltså, det är ju inte snällt att luras. Faktiskt inte snällt alls. Men ett litet oskyldigt lurendrejeri lagom till sin 45 års dag, det måste ju bara uppskattas. Förr eller senare. Hoppas jag!

När maken firade bemärkelsedag häromveckan uppvaktade vi honom med ett mjukt paket. Han såg lite skeptisk ut, men hallå…..han fyllde ju 45. En vuxen människa bör väl uppskatta även mjuka paket med ett omtänksamt innehåll? Typ en ”One-piece”. Myskostymernas Rolls Royce. Men maken var föga intresserad av att klä sig som en jätteteletubbie och bad oss att ta fram den riktiga presenten. Kom det någon annan present då? Nä nä….inte på födelsedagen. Inte dagarna som följde heller. Och snart verkade han försonas med sitt födelsedagsöde. Inte så att han provade detta ”masterpiece of hemmamys”….utan mer som ett slags tyst medgivande om att ”det-är-ju-bara-ett-år-till-nästa-gång. Så fantastiskt roligt! Och svårt att hålla sig för skratt.

Igår fick han dock sin överraskning. Ett nytt paket. I hårt format. Detta till trots, han såg extremt skeptisk ut.Drog ut på öppningsceremonien.  Men snart sken han upp som en sol.

Välkommen hem kära Borsch Tassimo! Makens fina kaffemaskin. Och jag tror att jag och grabbarna är förlåtna för vårt lilla lurendrejeri.

Tisdagen försvann i en hast – det händer massor precis i skolstarten. Som t ex en nätt liten vattenläcka som engagerade väldigt många i personalgruppen. Underbart teamwork…..tack alla ni som tillsammans med ledningen sopade, motade, torkade, öste och klafsade vatten. Ofantligt vad vatten kan ställa till med. Handling på hemvägen, till mor och far med mat och sedan eftermiddagsbad och sol hos syster Yster. Underbart mysigt! Därefter lite plock på hemmaplan, middag med familjen och svärmor och nu soffhäng. Trötta ögon här ikväll, så vi lär inte bli långrandiga inte….Imorgon tar TB klivet in i gymnasievärlden. Så spännande!

Än mer spännande är att jag själv snart har födelsedag. Och rektorskan gillar varken lurendrejeri eller överraskningar så….Kram Mia

2 thoughts on “Att lura sin make!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *