Sommardag och skolstart

Hur går det ihop egentligen? Hrm…..Att få uppleva sommarens mest fantastiska dag söndagen den 20 augusti och samtidigt veta att dagen därpå vankas skolstart – låt mig säga att det kändes rätt tudelat. Men att vakna till sol och ljuvliga temperaturer kan man ju aldrig tacka nej till. Maken lämnade hemmet tidigt och for till Skåneland till kompisMangan för golfdag. Själv hoppade jag i träningskläderna och tog en rejäl (för att vara mig då) löptur. Därefter dök mor och far upp och det var dags för den månatliga ekonomin att gås igenom, vilket följdes upp med en ljuvlig altanfika. Guldstund! När klockan nådde lunchdags drog vi till syster Yster för poolhäng resten av dagen.

Sol, sol…du ljuvliga sol. Och så värme på det. Prat och skratt och en hel massa bad i polen. Systers man serverade nyfrittade poppers och mozarellasticks och några njöt av glass istället. I poolen spelades det vollyboll och vi både sälade och gjorde konsthopp. Helt enkelt en underbar dag för oss alla. Tusen tack familjen Berggren – ni är bara bäst!

När kvällningen kom krypande for vi hem igen för gräsklippning, utrensning av ett rum samt dammsugning. Därefter krävdes nästan ett bad till, men duschen fick duga. Pizza hämtades och vi njöt av att slippa fixa maten själva. En tropisk kväll och känslan av att befinna sig på sydligare breddgrader infann sig. Märkligt! Dagen före skolstart och allt…Och därmed kan man konstatera att någon skolstartspanik hann aldrig drabba oss här i Happyvardag i alla fall.

Och idag har vi hälsat läsåret välkommet på Svettpärlan. Det innebär att 3/4 av familjen nu är igång igen. TB börjar på onsdag, men är redo säger han själv. Så här fina är våra skolstartsgrabbar – stolt mamma och rektorska här…

TB har idag påbörjat sin rehabperiod och han har nu fullt fokus. Dessutom ska han coacha sitt lag i kvällens derbydrabbning. Under helgen fick han värdefull pepp från Manny, Jens och Daniel – tre mycket viktiga fotbollspersoner. Tack söta ni….

Gabriel har, efter sin allra första skoldag ever, ikväll tv-jouren. Han var minsann lite pirrig idag, men det har gått toppenbra. Till och med matsalsbesöket gick enligt överenskommelse. Däremot lyckades han väl pricka in att vara vid fel plats vid inte mindre än två tillfällen idag. Så är det med de små livsnjutarna – uppylld av något annat och så vips…lost….Vi är rätt vana vid detta laget.

Skolstart avklarad. Skönt! Nu kan vardagslivet ta vid – känns lite vemodigt tryggt sådär. Kram Mia

 

 

6 thoughts on “Sommardag och skolstart

 1. Vilken underbar söndag (även om det var den 19e hos oss 😉 ). Skönt att slippa den där skolhetsen, att nästan glömma bort att det är skolstart. Najs!!

  Ha en underbar första vecka, men alla veckor är väl bra på Svettpärlan 🙂

  Kram

  • Hahaha tänk att vi är före Skåneland i något – en hel dag, bara det liksom….Nja, den 19:e här med söta Giraffmorsan – hos en avkopplad rektorska kan ju allt hända.
   Ha en fin vecka ni med…
   Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *