Kronovalls Vinslott, Thåström, Anna Ternheim och bloggdejt

Jag vet inte riktigt var jag ska börja….Huvudet är fullt av intryck som kör någonslags frigörande dans. Hur i herrans namn ska jag kunna återge detta för världen? Hur ska jag kunna sätt ord på mina känslor, förmedla något som ska kännas läsbart? Och för all del läsvärt också. Orden bubblar ur min mun, så mycket som vill bli sagt. Så många människor jag önskar denna upplevelse. Häng med….

Vi tog vägen genom Blekinge och in i Skåneland. Följde Ystadvägen och fick en förnimmelse av att vara med i en Wallanderfilm. Hittade vår avfart, for förbi Fågeltofta kyrka och så där….där öppnade sig vår allé. I knapp styrfart lät vi nutiden passera revy, rent metaforiskt lämnade vi våra bördor och vår ryggsäck, öppnade våra sinnen för de historiska vingslagen. Emottogs på Kronovalls Vinslott, hittade vår svit i Parkvillan och styrde kosan mot Stallet. Landade i Slottsparken med en Kivikscider och den mest välsmakande pizzan ever. Och det var där och då vi inledde sången om långsamhetens lov –  inte för att vi var stressade innan, men som på beställning slog kroppens funktioner om till sparlåga och andningen kom sig att påbörjas redan långt ner i magen. Att låta blicken flacka och tankarna vandra fritt. Att fylla sina sinnen. Att fantisera. Att må bra….

17.30 var vi ombedda att infinna oss till kvällens begivenheter. Vi vandrade allén upp i armkrok maken och jag och slank in precis lagom för bordsplacering och menygenomgång. Närproducerat, tack Kronovalls…that´s my kind of thinking. Underbart kunnig och rolig kock samt Sommelier, en perfekt komponerad förrättsbuffé och så sitt eget val av vin. Varmrätten serverades vid bordet på det mest finurliga sätt jag stött på och därefter dessertbuffé och kaffe i salongen. En högst spännande temameny och låt mig nöja mig med att säga att den här lite kräsna rektorskan sannerligen flyttade sina matgränser denna afton. Sannerligen! Till både makens och min egen stora förvåning….

Förbandet var signerat Anna Ternheim och det var bara  ett supersoft, härligt gung över hela slottsparken. Det är något med hennes röst… Kraftfullt viskande, lockande – lite förföriskt på något vis. Mystiskt. Jag lät mig svepas med i något slags transliknande gung, där tankarna mer eller mindre ofrivilligt gjorde en kullerbytta och tog mig med på en tur till minnernas kvarter. Och så stod han där plötsligt….Mr Thåström himself. Denna exceptionella musiker. Ett slags väsen. Och han bjöd på min mest magiska musikupplevelse någonsin.

När mörkret hade sänkt sig över slottsparken och den sista sången klingat ut spankulerade vi mot slottet igen och intog en härlig vickning i salongen. Och om ni undrar hur vi kunde vara hungriga igen, så vet ni vad….Det undrar även jag. Ännu….Kvällen avslutades med en perfekt promenad längs en mörk, men långt ifrån kuslig, allé till våra gudomligt sköna sängar. Snark……Vaknade upp till fågelkvitter och en stilla morgonbris och vi bestämde oss för att hänga på låset till frukostbuffén. Vi var helt klart först och fick botanisera ifred länge – åt i godan ro och njöt av stillheten. Insåg att det här….det här är livskvalitet på hög nivå. Det här kommer vi att leva på länge.

Tack Kronovalls Vinslott med personal – ni levererade verkligen! Ni erbjuder något som i dagens samhälle bäst kan beskrivas som en raritet, nämligen en perfekt harmonierad balans. Här pratar vi definitivt kvalitet istället för kvantitet. Trots att man möter en stilfull slottsmiljö blir stämningen aldrig högtravande eller spänd, ej heller posh. Långsamheten som intagit ens kropp, känslan av samhörighet med en tid som egentligen har flytt och så finessen, det stilfulla, samklangen. Känslan av att varje liten detalj är i nogrannhet utvald och har sin alldeles egen betydelse för en helhet…en helhet i perfekt harmonierad balans. Ingenting verkar existera för sin egen skull. Inget finns till som utfyllnad. Vi är långt ifrån nutidens groteska frosseri och massproduktion. Kronovalls levererar det nogsamt utvalda – det där som får ens smaklökar att göra volter av glädje. De kan koden. De har funnit nyckeln. De vet vad de gör, när, var, hur och varför. Och inte en enda gång känner jag mig påpassad, bara ombrydd och uppassad – en konst svår nog att lära sig behärska i servicebranschen.Deras värdskap lämnar inget mer att önska. Inom mig ber jag en stilla bön om att få möjlighet att återvända till denna underbara plats…..

Och som om detta inte var nog…..Jag fick äntligen träffa min bloggkompis Sofia, i bloggvärlden känd som Mrs B. Denna härligt levnadsglada tjej som visade sig vara precis så trevlig som jag liksom läst genom hennes texter. Kom tillbaka till bloggen darling….I miss you and your words….

Hemma igen…..Kidsen hade längtat efter sin mami och papi och vi blev ordentligt kramade. Tusen tack morbor Lasse och farmor Eva för er hjälp. Guld värt…Ja, Milou hade nog också längtat efter oss, även om han har lite sämre tidsuppfattning än kidsen och blir lika glad om man kommer från brevlådan som om man varit i Florida i 3 veckor. Härligt det där….Och så blev det ju sol och blå himmel i eftermiddag. Altanhäng i bikinistass alt badbrallor och eftermiddagen avslutades med bad i syster Ysters pool. Bäst var det var öppnade himlen sig och renet öste verkligen ner. Kvällens grillade biff med pepparsås (till grabbarna) och mina cajungrillade tigerräkor fick preppas och grillas inomhus. Tur man har ett välutrustat kök. Och en alldeles egen Le Chef….

På återhörande vänner….Kram Mia

 

6 thoughts on “Kronovalls Vinslott, Thåström, Anna Ternheim och bloggdejt

  1. Så fint ni har haft det…Underbart….Många många kramar till dig fina du….

    Ps…Nu har vi bokat…21 nätter i miami beach, på ett hotell vid stranden och närhet till shopping på aventura mall….gött….Ds

    • Tack och jag skickar kramar på returen till dig. Vad glad jag är för din skull. Det kommer att bli toppen…
      Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *