Semester – Skärgård och Storstad!

Maken jobbade sista dagen igår, TB tränade sista gången före sommaruppehållet(han är beordrad 5 dagars helvila från fotboll och träning. Vi får väl se när han börjar klättra på väggarna….) och därmed kan sommaren börja….Inte med värsta ovädret som drog in över oss inatt med dunder och brak (åska, blixt och ösregn), men om det var nödvändigt för sommarvärmen att komma fram så låt gå för det. Jag förlåter…Vaknade till värme idag – nästintill chockerande att kunna ta morgonrunda i kortärmat. Farmor kom hit och tvångsklippte Gabriel, vilket precis alla på Torsnäs måste ha blivit varse om. Alltså, hur kan man tycka att det gör ont att klippas?????? Långfrulle på altanen sedan uppskattades av alla.

Nu har bordet dukats och mat förberetts till kvällens födelsedagskalas för min bror. Det bjuds snacks och drink först och därefter grillad baconlindad fläskfilé med pepparsås alt varmrökt lax med kall basilikacreme. Till detta en krispig citrussallad och potatisgryta a la midsommar. Till efterrätt kladdkaka med baileysgrädde och jordgubbar. Dryckesvis får man välja mellan våra vänner Heiniken, Lindemans Chardonnay eller Tommasi. Halloj till kidsen och körande mami.Kan det vara något?

Tidigt imorgonbitti reser vi norröver. Det blir några dagar i Nyköpings skärgård hos släkten och sedan några dagar i Stockholm. Det ska åkas båt och kanske fiskas, badas och solas (förhoppningsvis) och så besöka Sävökrog. Grönan står högst på priolistan för Stockholmsvistelsen och så lite mysiga restauranger och hotellboende. Kanske lite shopping också. Mysigt att komma iväg en sväng tidigt under semestern…

Så på återseende! Hoppas jag kan bjuda på lite mysiga pics när familjen Happyvardag ska på turné. Välkommen åter! Kram Mia

 

2 thoughts on “Semester – Skärgård och Storstad!

  1. Härlig start på semestern. Mycket kul ni kommer hinna med. Vi har aldrig varit på Grönan med barnen så det står på deras önske semester lista. Får se vad vi hinner med i sommar. Skönt att bara vara också. Ha en skön lördag. Kram

  2. Ja, det ska bli så mysigt….Tror vi kan få till en lagom mix av planerat, spontant och bara vara…
    Vi kanske skulle gjort Grönan ihop med våra grabbar!!!

    Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *