– Mamma, det är min lyckodag!

Sommarlov vi väntat på…..Oh, my så härligt det är att stå här på ena sidan lovet med en hel sommar framför sig. Oceaner av tid som ännu inte intecknats (vilket vi inte heller brukar göra men…) och vetskapen om att nästa jobbedag är nästan 8 veckor bort. Det är något enormt fridfullt över skolans upplägg av läsår och lovtid. Tidevarv läggs till tidevarv och ett läsår till ett annat. Det sammanfattas och läggs till historien. Det vilas iform. Och så tar vi nya tag och börjar om igen. En klar början och ett klart slut – varje läsår som ett eget litet projekt, liksom.

Sommarskorna har fått komma ut ur garderoben, snällt va? Vaknade utsövd, promenerade le dog och åt sedan frulle på altanen. Lite tvätt och så en kompletteringshandling inför helgen. Därefter tog vi bussen till stan för att besöka Lövmarknaden. Lövmarknaden är ett enormt evenemang här i Blekinge med massor av knallar och en gammal hantverksmarknad. Gabriel var så uppspelt att han redan på bussen sa ungefär 75 ggr – Mami, tänk att vi får åka buss idag.

Hysteriskt med folk i stan men vi gick en sväng bland alla stånd och sedan shoppade Gabriel upp sina pengar på först BR och sedan HM – 2 Bakugan, 2 polkagrisklubbor, 2 tröjor och ett par shorts. På bussen hem sa han åtminstone 50 ggr – Mami, det är min lyckodag. Han sa förresten också att det är pappas lyckodag idag eftersom han skulle få bygga ihop den stora Bakugan. Inte helt säkert att det stämmer med verkligheten, dock.

Nu är det sen eftermiddag och det är dags att slappa lite. Golvet behöver få sig en runda med snabeldraken och gräsmattan av gräsklipparen. Vi ska förbereda lite mat inför midsommarfirandet imorgon och sedan kolla fotboll ikväll. Det är verkligen sommarlov nu….!

Kram och glad midsommar om vi inte hörs förr….

 

8 thoughts on “– Mamma, det är min lyckodag!

  • Oh ja men…han gjorde nästan vågen….Men snygg blev den. Hoppas du får ett ljuvligt lov vännen och att man får följa dig…
   Kram Mia

 1. Så härliga dagar för Gabriel och vilket avslut på förskolan och nu börjar en helt ny tid i skolan. Tänk att våra killar blir skolbarn till hösten 🙂
  Ta nu sommar och njut av dagarna.
  Trevlig Midsommar till er alla. Kram

  • Det är spännande med buss tycker GB – så här på landet åker vi det sällan. Vi har ju dryga 2 km bara till busshållplatsen.
   Kram och ha det superskönt själva….

 2. Hahaha. Klart att det måste vara pappans lyckodag också 😉 Söta Gabriel. En kan bara le åt de söta och finurliga kommentarerna 🙂

  Hoppas att ni hade en riktigt fin midsommar!
  Kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *