En dagens tack – recept eller meny!

Tänk vilken skillnad det kan vara på en dagens och en dagens liksom! Det varierar förstås friskt restauranger emellan, men även från dag till dag här på hemmaplan. Mat är i alla fall ett centralt tema i Happyvardags livsvärld och måste förstås behandlas därefter. Numera förtärs 5 av 7 dagens lunch på jobbet för 3 av oss och på förskolan för en liten spelevink. Eftersom det är maken som är Le Chef i vår skolrestaurang äter jag inte längre dagens lunch på lokal särskilt ofta (förut fick man ju göra det av ren överlevnadsinstinkt), men det hindrar dock inte att jag penetrerar dagens-lunch-annonserna varje måndag. Och jag slutar då aldrig att förundras…..

Förundras över hur olika man uttrycker sig i jakten (eller icke-jakten?) på lunchgäster. En del uttrycker sig helt klart lite mer än andra. Vissa lunchannonser är så fulla av stavfel att man undrar om man på förhand kan veta vad man beställer. Vissa skriver så spartanskt att man knappast kan beskylla dem för att locka och läskas (se bild ovan. Vadå grilla om vädret tillåter), medan andra gör så långa utläggningar att den som läser till sista bokstaven borde belönas med en guldmedalj (se nedan. Bra att de berättar att potatisen är nykokt och den hackade persiljan till kalopsen kan ju bli direkt avgörande…). Det slår mig att menyskrivande är en konst – och somliga bemästrar denna bättre än andra.

Personligen vill jag läsa (förutom en välkomponerade meny) något som väcker nyfikenhet och som gör att jag skapar mig en inre bild – kanske av minnen, kanske av dofter och smaker. Jag behöver verkligen inte veta precis varje liten detalj, ty då hade jag valt att be om receptet istället.Bara en liten fundering såhär en solig, men väldigt blåsig Valborg i den blekingska skärgården (och ja, det blåser alltid här. Hav och skärgård har den lilla egenheten att bjuda på just blåst). Drömde inatt att jag höll på att kvävas och vaknade upp med Axel (obs hund) som placerat sig som en bergsget ståendes på mina behag samt Elsa som kraschat på min mage. Klockan 05.35. Ett snabbt besök på toaletten för mig och så på med promenadklädsel, när jag upptäcker att de har somnat om så sött. Hahaha…

Födelsedagspresent inhandlad till Gabriel, maken är på golfbanan och vi andra slappar på hemmaplan. I eftermiddag blir det lite trädgårdstrix, återvinningen och sedan spelar TB match ikväll. Ingen brasa här med andra ord, men väl en ledig dag till imorgon. Nice! Och btw…en dagens är ju inte alltid en dagens i bemärkelsen en dagens lunch. En dagens kan ju lika gärna vara en drink….Bara för kännedom alltså….

Happy Valborg folks…Kram Mia

7 thoughts on “En dagens tack – recept eller meny!

 1. Här i Avesta har dom liksom slagit ihop allas dagens lunch på två sidor, så kan man lätt se vilken restaurang som serverar vilken mat, vilken dag och vilka som har semester eller stängt för renovering 🙂

  Hoppas du äter gott i alla fall.

  kram

 2. Hoppas att ni haft en riktigt fin Valborg! Skrattar lätt åt ditt uppvaknande inatt. Stackare där 😉
  Så vinden har flyttat uppåt landet en bit. Den var fruktansvärd här nere igår.
  Kramar

 3. Hoppas att ni fick en fin Valborg! Själv så har jag jobbat och hjälpt till att operera bort fyra gallblåsor…ha ha ha

  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *