Milstolparna duggar tätt nu

Så många milstolpar man möter på livets väg. Jag har en känsla av att de kommer tätare ju yngre man är, men nu skulle jag vilja säga att de till och med duggar tätt här hos liten Gabriel i Happyvardag. Och visst är han inne i en expansiv period – i 5-6 års åldern händer det så himla mycket kul. Mycket snart (bara 5 dagar bort) så kommer hans sexårsdag, kunskaper och färdigheter ramlar på plats och nyfikenheten finner knappt några gränser. Sen en tid tillbaka har han också haft en lös tand. Som det har vickats på denna arma framtand nere i munnen. Häromdagen såg jag också att det tränger fram en ny taggig framtand därbakom. Så häftigt!

Lite stressade in på förskolan idag, då det vankades möte för rektorskan klockan 8.00 sharp! På vägen träffar han på fröken Irre och visar henne sin tand. Väl framme på trappan in på förskolan säger han plötsligt: Där försvann den! Med blodet rinnandes ur munnen som den värsta vampyren, stod handär som ett enda stort frågetecken. Operation hitta tanden påbörjades och tur hade vi. In på förskolan och skölja munnen och Gabriel blev mer och mer upprörd ju mer blod han såg i handfatet då han spottade. Klockan tickade och svetten lackade på rektorskan. Tack och lov dök en av favoritfröknarna (Si-Mona) upp och räddade situationen. Tusen tack!

Så nu väntar vi allra mest på tandféns ankomst till Happyvardag. Ja, somliga väntar lite mer än andra helt klart. Dessutom har det inhandlats bjudningskort inför barnkalaset och vi håller på att speca ner vilka som ska få lov att komma. Jag behöver kanske inte nämna att unge herr huvudperson är lätt speedad. Det kan bli en lång kväll är jag rädd….

Kram Mia

12 thoughts on “Milstolparna duggar tätt nu

  • Tackar….Han hälsar tillbaka. Och undrar mest hur den där tandfebern ser ut egentligen?
   Tja, säg det…
   Kram Mia

 1. Hihi. Ler stort här åt hela inlägget 🙂 Fina Gabriel! Tänk att tiden går så fort. Han var ju blott fyra när du började blogga så en har ju följt med ett tag nu.
  Kram

  • Ja, Linda…tiden går så snabbt när man har roligt.
   Det är ett sant äventyr att leva med barn…

   Kram Mia

 2. Åh, första besöket av tandfén är så speciellt! Även här väntar kalasyra. Minstingen fyllde 7 för några veckor sen och har betat av det ena släktkalaset efter det andra. Barnkalaset har dock fått vänta så nu är det dags för inbjudningskorten här också. Alltid lika spännande 🙂

  • Åh, du har kalas gjorda. Lyllos dig….Jag har alltid lite sådär halvångets inför kalasen men men…Bara att bita ihop ju…
   Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *