Historiska strövtåg

Nja, inte så att vi pratar fossiler och fornlämningar precis, men ändå….Onsdagen startade ungefär lika tidigt som övriga dagar och efter frulle, ihoppack och utcheck blev det Bye bye till Orlando och maken styrde mot Clearwater Beach – en nätt liten resa på de dryga 2 timmarna. Bron över och sedan tog letandet efter Indian Shores/Redington vid. Många ”minns du” och så pekandet mot platser och tillsist hittade vi det lägenhetshotell vi bodde i vid första besöket år 2000 tillsammans med makens farbror Kulan. Bilen parkerades och ut på stranden, med siktet inställt mot havet, for familjen Happyvardag. Så vackert….!

Nästan 12 år senare på samma plats som bröllopsfotot togs.

Därefter for vi vidare längs den vackra kustremsan. Där Clearwater Beach möter Treasure Island stannade vi till för en boardwalk och lite lunch. Som vanligt intogs denna på vår favvorestaurang Friendly Fisherman och här njöt jag Cajunstyle Mahi-Mahi med Coleslaw och ett glas ikallt vitt (det första sedan ankomst). Därefter vandrade vi en sväng och kollade in både beach- och hamnliv. Mysigt!

Att ta sig vidare söderut visade sig sedan bli ett litet äventyr. Att ungefär veta vägen men tyvärr inte ha en karta, kan ha den effekten….Låt mig nöja mig med att säga: Att bara stanna till och fråga efter vägen vid närmaste mack eller så, kändes inte alls som ett valbart alternativ. Men fram till I 275 S kom vi och så svischade vi vidare mot Cape Coral.

Väl framme blev vi väldigt positivt överaskade. Omgivningen var förvisso lite torr/bränd och i vårt grannskap lite glesare mellan husen än brukligt, men vilket hus vi kom fram till! Wow, det absolut i särklass snyggaste och mest lyxiga någonsin. 3 stora sovrum med gigantiska sängar i och förstås tillhörande fräscha badrum. Stor livingarea med välutrustat kök och två matplatser. Lägg därtill en tv-hörna och ett biljardbord (fullsize). Och så en härlig lanai (uteplats under tak) med fin pool med bur över (bye bye småkryp på kvällarna). Här ska vi nog stå ut nu i 12 dagar.

BästisMaria med familj kom förbi på en snabbvisit och tyvärr hade vi verkligen ingenting att bjuda på. Lite uppack, ett premiärbad och så bort till Publix för att bunkra mat och dryck. På kvällen blev det sedan en biljardrunda och så kvällsmat ute vid poolen. Lovely!

Och jag säger det igen….Jag har svårt att komma åt era andras bloggar, så förlåt att jag inte läser och kommenterar, men tack för att ni tittar in här. Hoppas ni alla har det finfint där ”hemma”. Kram Mia

6 thoughts on “Historiska strövtåg

  1. Vad underbart det verkar….känns härligt att få följa med på er resa….iallafall i tanken och i bilder….

  2. Tack sötisar….Så glad att jag har mina fina bloggläsare. Vad skulle jag göra utan er….

    Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *