Skräck i kubik

Förberedelser är A och O, det håller ni väl alla med om? Om man ska få ut mesta möjliga av sina upplevelser krävs det eftertanke, planering och lite pusslande helt klart. På måndagens agenda stod Universal Studiobesök och denna gång blev det parken Island om Adventure. Då vi har varit där många gånger tog planeringen ingen längre tid i anspråk, men visst…visst språkade vi oss samman. Tidig kojning på söndagen och klockan på 7 på måndagen….

Uppe med tuppen och alltid en lightfrulle dagen för karusellåkande. Kvällen innan har ryggan packats omsorgsfullt med mindre återförslutbara plastpåsar med kamera, plånbok, mobil, fika, extra kläder till den yngsta eller mest känsliga i familjen – detta möjliggör att åka de vattenbaserade attraktionerna utan att låsa in väska etc. Familjen Happyvardag är också klädd i funktionskläder (Maken i Abercrombie, rektorskan i Under Armour, TB i Oakley och GB i Tommy Hilfiger) så att man torkar någorlunda snabbt. Till Gabriel hade vi också liten paraplysulky med oss (köpt här vid ankomst och lämnas här då vi åker hem. De kostar oftast 10-15$ och du slipper dra den på flyget), eftersom det är långa sträckor att gå och man måste skynda skynda ibland. Biljetterna kan köpas i förväg – allt detta för att minimera antalet gånger du ska köa.

Vi åkte från hotellet 08 och checkade in på parkeringen 08.30. Vi var bland de första som klev in och det innebar förstås att väldigt många attraktioners första åkrunda för oss gick  snabbt, då minimal kö hunnit bildas. Ett bra tips är också att välja ut sina favvoattraktioner och följa en prioordning för dessa. Just nu är Harry Potter mest attraktiv och här var det väldigt snabbt 120 minuters väntetid. Puh! Lunchen minimeras eftersom man inte vill må illa till nästa varv åkturer. Maken och jag delade en dricka, grabbarna åt popcorn och drack Sprite. Very nutrious indeed! Nog med tips nu…..Lycka till!

Vi älskar verkligen att åka karuseller och bergochdalbanor – ja, nåväl…3 utav oss upptäckte vi idag. Liten Gabriel är ju genuint skeptisk till väldigt mycket, framförallt nya saker men han ville prova. I Spindelmankarusellen var han fullständigt skräckslagen och i Ripsaw falls satt han helt stelt och skakade. I båda fallen konstaterade han snabbt – de vill jag aaaaaldrig mer åka. Och så dags för Dinosauriekarusellen…..Han skakade sig igenom och grät sedan stora tunga tårar i slutet. PopEye´s riverride var dock rolig likaså Seuss Landing samt The Unicorn. Men det allra roligaste var att gå i Dinosaurieaffären.

 

Drygt 4 timmar sprang/power walkade vi oss runt Universal – ett ganska gediget långpass faktiskt. När vi for därifrån passade vi på att åka till den hemliga restaurangen, som var fullsatt igår. Vilken upplevelse! Gabriel blev lyrisk när han insåg att vi skulle gå på T-Rex Café. Matro=forget that! Mysfaktor=Hahahaha! Pratbar miljö=not a chance! Men så jäkla häftigt….Var 20:e minut var det show, då alla skräcködlorna blev ”levande” och brölade en hel massa. Maken och TB åt Brontosaurusburgare, GB en minibrontoburger och mami en Pteranodchicken sandwich. Mumsigt, dyrt och med en härlig helhetsupplevelse.

Väl hemma njöt vi en stund vid poolen av både sol, bad och en massa glass. Kvällen har varit mycket lugn och nu stundar ompackning och tidig kojning eftersom vi imorgon ska till Legoland Florida. Wow! Happyvardag kostar på sig….och ja, kostar det gör det ju. 3990 kronor för oss fyra i entre till Universal. Lägg därtill lite dryck och snacks på plats samt en nätt liten nota på 800 för den sena lunchen på T-Rex Café. Nu blir det vatten och bröd resten av semestern…..eller inte!?

För övrigt vill övriga familjen att jag ska visa nyförvärvet till familjen. En nätt liten skräcködla modell T-Rex (så att skräcködlan mami får sällskap eller?) fick följa med hem. Och om ni undrar hur den ska få plats hem till gamla Sweden så har vi två veckor kvar att fundera på det. Puh!

 

See ya….Kram Mia

 

3 thoughts on “Skräck i kubik

 1. Hahaha, jag HUR ska ni få hem den?! Gud vad ni har roligt, jag blir lite avundsjuk, men sen minns jag att jag numera mår illa bara man säger ordet karusell så jag vet inte jag…….

  Kram

 2. Vilket fantastiskt reseinlägg Mia! Blandning av inspiration, fakta (viktigt och nyttigt att få med sig!) och personlighet. Det blir mer och mer reseskribent av dig minsann.
  🙂
  Kram och njut, Rosita

 3. Åh, Kristina…du hade älskat det…Tro mig….

  Tack söta Rosita! Efter förra inlägget om resandet fick jag en härlig kommentar från Susann, flygvärdinna. Det värmer. Och nja….inga reseskribentdrömmar men jag tänker att jag har fått så mycket hjälp då jag läst dina inlägg så kanske kan jag hjälpa någon . Jag gillar att hjälpa! Och dina ord värmer vännen…verkligen!

  Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *