Att bryta mönster

Det är dags nu! En lång seg höst och vinter utan det vita guldet (vilket jag inte älskar, men som gör tillvaron betydligt ljusare i alla fall) och längtan efter vårsol och värme är tärande. Ett år av många ”influensor” i familjen, främst jag och Gabriel, och en konstant hängig make. Tufft tempo i skolan för TB (åk 9) och med en intensiv fotbollssäsong framför sig. Och så Gabriels matstrul, till viss del hemma men främst vid lunch på förskolan, som kan stressa det lugnaste vatten (inte för att jag är kolugn annars, men ändå…).

Jag är säker på att förra sommaren bjöd på för lite sol och vackert väder. Lägg därtill en köksrenovering på skolan och att vi knappt fick någon gemensam semester i familjen. Vi var helt enkelt inte redo för långa läsåret. Vi var helt enkelt inte fulltankade. Och därmed behöver man inte vara Einstein för att förstå att vi helt enkelt går på ångorna just nu – efter lång tid av sparlåga. Så visst är det dags nu….Dags att dra iväg på årets långsemester Dags att lämna livet efter klockan och tider och uppdrag bakom sig, för att istället låta behov och önskemål få styra. Dags att bryta gamla invanda mönster och få bli semestermamma – pappa- barn istället. Det behöver vi verkligen.

Onsdagen började på tok för tidigt – nämligen 03.16. Och klarvaken! Låg och snurrade länge och väl och steg istället upp och började skriva ner alla saker som poppade popcorn i skallen på mig. Kröp sedan ner i bädden igen och slumrade lite sött. Insåg att det skulle bli en lååååång dags färd mot natt denna dag före avresa. Skolan på nästan heltid idag och viktiga saker avbetade. Direkt till bilfirmna för däckbyte innan vi for hem för att fixa mor och fars månatliga ekonomi. Lite fika och sedan tog hela packningsproceduren fart på riktigt. Nu återstår det några saker och så mat förstås. Ikväll hoppas jag kunna njuta en stund framför Sveriges Mästerkock samt Greys (inte så mycket njutning, mer fulgråt men ändå…). Imorgon är det kort jobbedag och sedan lämnar vi gamla Kallekrona och Blekinge bakom oss, men Happyvardag….Happyvardag tar vi med oss fast det är semester.

Hörs igen imorgon innan det blir lite transportuppehåll…..Kramen kommer här från Mia

3 thoughts on “Att bryta mönster

  1. Ha nu en underbar semester och tanka kropp och knopp med alla härligheter ni får uppleva. Åk många varv i karusellerna och skaka nu av er alla förskylningar. Bada er friska och glöm inte insupa alla vitaminer ifrån SOLEN! Njut och ta hand om er. Stor kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *