Sanering!

Gabriels krupp höll i sig även natten mellan söndag och måndag och självklart vaknade han mer lika igengojsade ögon som morgonen innan. Lägg därtill lite feber och grön snuva – japp, infekterad som bara den. Igen! Måndagen började tidigt och jag insåg då, om inte förr, att det är väldigt vad bortskämd man blir med friska barn som sover om nätterna. Men vi har ju sportlov nu vilket möjliggör lite leasure tillvaro. Maken for till jobbet och Gabriel tvättades omsorgsfullt i ansiktet, försågs med diverse olika medikamenten och landade sedan vid Toy Story. BTW…jag älskar verkligen de tre filmerna…..

Mamin drog sedan igång projekt sanering…..Sol och hög luft här i Blekinge idag och vad passar bättre än vädring då? Ut med alla mattor, soffkuddar och andra större textilier – övriga saker åkte i tvätten, så som alla lakan, filtar, plädar, nallar och jajjan. Det blir en del i ett helt hus….Sedan var det ” städa städa varje måndag, för det tycker jag är kul….” Man kan säga att det verkligen var städning de luxe, men som jag älskar att städa. Mor och far kom mitt upp i städningen och då blev det till att fixa deras månatliga ekonomi med kontocheck, avstämningar, inskrivningar, flytt av pengar samt ivägskickande av räkningar. En gofika på det och sedan var batterierna laddade igen.

Gabriels rum fick ett rejält upplyft genom att sortera om i lådor (det älskar han) och flytta ut en del saker i garaget. Därefter for vi med fullastad bil till återvinningen, samt till Ciytgross för pant av flaskor och burkar (850 kronor. Då har man att göra en stund vill jag bara påpeka…). Nu har vi landat här hemma allesammans med ett hus som doftar ljuvligt, en brasa som sprakar och med lite pajfrossa på g. Ikväll kryper vi alla ner i renbäddade sängar. Det är lyx det!

Hoppas ni har det lika härligt, men friskare förstås. Imorgon är en ny dag….Hörs igen då! Kram Mia

 

7 thoughts on “Sanering!

 1. Underbaraste.. blir så avis på din LOVE känsla gällande städ. Tänk om jag bara kunde få ett litet uns av det.
  Här städas det men inte med någon mys faktor.. rent blir det och nöjd känner jag mig då…

  Liten Gabriel, tänk vad den lille får stå ut med många bassilusker.. han kommer bli TIDERNAS friskaste tonåring, för när han är där finns det inte en bakterie han inte klarar av.

  Massa love till dig raring och du.. ge Gabriel en krya på sig kram från tant Ewa

 2. Stackars liten Gabriel som blivit sjuk igen. Hoppas att han snart är på banan igen!

  Jag som sitter här i en stökig lägenhet som behöver röjas upp efter allt kalasande blir smått avundsjuk på att ert hem är nystädat och doftar gott. Måste bara samla lite kraft så ska jag också fixa till lite här hemma.

  Kramen om

 3. Tack tjejer…..Det är oftast bra att gilla städning…oftast.

  Och liten Gabriel ja….vad säger man? Han är lydig och tar det på loven. Det är ju bra på sätt och vis.

  Kram Mia

 4. Finns nästan inget skönare än nybäddade sängar och nytvättade sängkläder 🙂 Hoppas ni får sova gott.
  God natt…

 5. Krya på er. Vilken otur. Och du, att lägga sig i en nybäddad säng är bland det bästa som finns =) Kram på er

 6. Finns inget bättre än att krypa ner i en renbäddad säng.. Man sover som en prinsessa 🙂
  Hoppas Gabriel får njuta av sportlovet lite trots dunder förkylning!!

  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *