Gråvädersveckor!

Egentligen tror jag att dessa veckor vi har nu kallas oxarveckor, men jag har döpt om dem lite. God lördag förresten, hoppas ni alla haft en fin start på helgen. Själv vaknade jag 06.18 av att the little fellow tjöt att någon stulit hans jajja. När vi väl hittat den under alla kuddar i sängen, frös han som en hund och jag var tvungen att värma vetekudden. Sen somnade han om som en stock – själv var jag klarvaken. Väckning av TB, frulle och så iväg på PT-träning. Lite nervöst och pirrigt, men han fixade det galant. Jag passade på att storhandla på Maxi, hem och packa upp samt ladda frulle nummer 2 innan jag hämtade TB.Hans spontana kommentar när jag hämtade var: ”Tufft, ganska jobbigt men roligt. ” Tack D och övriga inblandade – jag har en härlig känsla av att detta verkligen är kvalitet.

Gråvädersveckorna är över oss med besked. Det här är ju allmänt en ganska tung period och jag hyser inga större förhoppningra om det lugna, leasure livet här och nu. Istället handlar det om steg för steg – en sak i taget. Att andas från djupt nere i magen och pusta ut då tillfälle ges. Eftersom båda grabbarna har aktiviteter styr det mesta av vår tillvaro av dessa tider, eller vad sägs om: TB tränar med sitt lag söndag, måndag och torsdag samt PT-tränar på lördagar. Gabriel tränar fotboll på söndagar och friidrott på torsdagar. Det innebär med enkel matematik att endast 3 dagar är relativt orörda. Tur att man inte önskar sig ett eget liv då….Hahaha! Det blir en hel del körande, för att inte tala om tvättande av träningskläder, men så glad jag är att mina pojkar vill vara en del av en gemenskap, en idrott, en klubb, ett lag. Jag tror på att man växer både som individ och i sin ”utövning” av detta. Och dessutom vet man var man har dem….Så här ser då tillvaron ut åtminstone 8 veckor framåt i tiden. Gråvädersveckor med tuff uppbyggnadsträning samt massvis att göra i skolan för TB. Steg för steg…..

Gråvädret som i betydelse väder är dessutom kallt och blåsigt. Jag tog en runda med Milou och höll på att frysa hakan av mig. Men det är ju knappast annat att vänta i slutet av januari. Förra året hade vi 6 dm snö och minst 1o minusgrader – inte speciellt mycket bättre det. När jag kom in hade maken eldat rätt aggressivt, så nu kan man lätt strutta omkring i t-shirt och trosor (inte för att jag gör det, men Gabriel är kalsongTarzan). Jag for en sväng till lille papsen innan som är sjuk och dålig – ingen rolig syn. Båda grabbarna ville hänga på och fast att det inte var den mest briljanta idén kunde jag inte säga nej. Om någon skulle hända, skulle jag aldrig förlåta mig själv om jag nekade dem att hälsa på morfar. Nu får vi väl innerligt hoppas att det bara är influensan, men är man snart 84 så vet man ju aldrig vad kroppen klarar av. Jag känner mig lite illa till mods – mor Anita är ju inte helt kry heller. Nåväl, man har ju inte så mycket att sätta emot – att ta vara på tiden tillsammans är väl det enda rätta.

Nu ska pizzastenen kastas i ugnen och det är dags att förbereda för dagens hemgjorda pizzor. Till dessert blir det passionspannacotta till vuxna, chokladkaka med grädde och glass till småfolket. Imorgon kommer soccermum med några valda sanningar…..Hörs igen darlings! Kram Mia

7 thoughts on “Gråvädersveckor!

 1. Självvalda fritids aktiviteter är bra, bättre än att driva runt på stan! -Som sagt, du vet vart du har dem!!

  Hoppas pappsen kryar på sig.. Ha en fin lördagskväll!!

  Kram

 2. Jo visst är det bra att intressera sig för nåt.
  Huh, så hemskt annars.

  I Ronneby finns det ungdomar som i tid och otid står och hänger i Willys entré, sena kvällar också!

  Jag tycker såå synd om dem! Vilket liv de har, eller rättare sagt brist på liv…

  Krya på sig-kramar till pappsen och lycka till med pizzan. Det blir pizza här också!

  Kram

 3. Tack söta tjejer….Pappa hade gillat er skarpt. Vad är det med Willys? Så är det här också nämligen – precis TB:s årskull dessutom.

  Hoppas ni har det mysigt ni med.
  Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *