Förebilden som värmer vårt hjärta!

Ni vet de där människorna som man möter på sin väg genom livet. Människor som kommer att flytta nära ens hjärta. Människor som kommer att beröra ens hjärta och själ. Människor som möter en med värme och ett leende som når ända till ögonen. Människor som bryr sig om….De är som små rariteter. Små lyckopiller. Idag blev den där upplevelsen extra stark.

Att Gabriels motståndskraft är kraftigt nedsatt behöver man ju inte vara Einstein för att inse, men vad gör man. Frukt och grönt utgör en raritet i hans kost och vitaminer har liksom inte fungerat att få i honom. Och det är då de träder fram – BästisMaria med sonen Anton. Anton som är Gabriels stora idol (golfspelande musiker snart 18 år gammal – say no more…) skrev ett kort till honom tillsammans med lite Sana-Sol samt en uppmuntran iform av Twister.

Gabriel blev jätteglad, men allvarlig i blicken och så säger han: ”Nu ska jag lyda Anton och ta den medicinen varje kväll”. Tusen Tack Anton….Du är en sann förebild och du har fattat något som många andra talanger bara struntar i – nämligen att man kan vara cool och lovande och duktig och också orka bry sig om andra. Du tar ditt medmänniskouppdrag på största allvar. Det där är kännetecken för en sann vinnarskalle och jag vet att du kommer att gå långt….

Måndag och jobbedag. Gabriel var säker på igårkväll att han skulle ha feber minst två dagar till – ett tydligt tecken på hemmakatten i honom. Han älskar ju att bara vara hemma, gå omkring i ett brasuppvärmt hus i bara kallingar , leka och spela och….När vi dök in på förskolan idag sken han upp som en sol och undra på det. August skriker av glädje rakt ut, fröken Anna möter honom med leende, varma ord och stora famnen och så kompisLeo med ännu en kram. Det var inte svårt att lämna honom, kan jag säga.

Efter en sjukvecka börjar vi med mjukstart. De första dagarna denna vecka blir som längst till 13 – detta för att minimera risken för ännu en infektion. Jag känner mig lyckligt lottad som kan bestämma mina egna arbetstider. Och det var skönt för honom att komma hem tidigt. Efter ett besök i lokala sportbutiken och inköp av innefotbollsdojjor, slumrade han till sött i bilen. Och nu är det soffläge med tv, kortspel och lite glass.

Farmor kommer snart hit och ska vara barnvakt, TB ska träna samt har sitt individuella samtal och maken och jag ska på personalmöte. Life as it happens….Imorgon blir det en ny Skolcoolhemlis. Välkommen åter! Kram Mia

8 thoughts on “Förebilden som värmer vårt hjärta!

 1. Du, det värmer hjärtat här också. Så finurligt och härligt sätt att få i lillkillen lite mer.
  Fotbollsskorna lyser också upp i vintermörkret. Bra val.
  Härligt mottagande på förskolan. Barn är fantastiska.
  Och avsluta en sådan dag med farmor mys är ju inte helt fel. Skönt läsning att börja veckan med. Kram

 2. Men vilken kille! 🙂 Det värmer i hjärtat!
  ”Drick det här så blir du cool”
  Han vet precis hur en liten coll grabb skall tas! Jag förstår att Gabriel lyder sin idol, för om idolen själv drack det där som liten och rekomenderar honom att göra detsamma, då är det lika bra att lyda! 🙂 För vem vill inte vara cool, som sin idol?

  Skönt med en mjukstart denna vecka!
  Kram

 3. Det är härligt med våra fantastiska förskolor.

  Sen en snäll + cool förebild, häftiga gympadojor, glass och farmor – kan det bli bättre?

  Det måste vara en trött men nöjd lillkille som somnar ikväll.

  Kram

 4. Vilken kille!!! Såna ungdommar ska man vara rädd om, hälsa mamman till honom att hon ska vara MYCKET stolt över en sån fin son.

  Skönt att lämningen på förskolan blev bra.

  Kram

 5. WoW.. en egen Anton borde alla småbarns föräldrar vara lyckligt lottade med.
  Vilken tur lille Gabriel har som har en så storhjärtad hjälte/idol.
  Sana-Sol gav jag mina barn också när dom var små..
  Busbra vitaminkick med god apelsinsmak 🙂

  Snygga dojjor.. lycklig han som får dom 🙂
  Hoppas att tisdagen blir bus bra för er…
  Love Ewa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *