This little light of mine…..

Välkommen första Advent! Äntligen har väntans tid börjat ”pau riktit”. Jag vet faktiskt inte, men jag kan i alla fall inte minnas att jag har längtat så här mycket efter julförberedelser någongång tidigare. Längtan efter att få förbereda saker har slagit ner som en nyhet i Happyvardag under året som gått. Undra om det har att göra med Gabriels mognad och att man faktiskt kan njuta av att få fixa och dona – att man kan få göra färdigt? Hur eller hur….

Nu står huset i Adventsskrud. I fredags gjordes halva huset och den andra delen fixades under tidig lördagförmiddag. Därefter kom min lilla paps och satte upp vår utegran, en tradition som är lika viktig för honom och mor Anita, som för oss i Happyvardag. Krans till dörren och våra ytterlyktor sattes också på plats. Voíla! Och visst är det något visst med alla ljusstakar och stjänor och julgranar och lyktor. Hela tillvaron lyses upp av ett varmt ljusgult sken. Det känns extra skönt eftersom det nu börjar mörkna redan straxt efter 15. Har ni förresten tänkt på vad vackert ljus avtecknar sig mot mörk bakgrund?

Resten av lördagen förflöt finemang. Maken for till stan för kompisfika och TB höll mig sysselsatt med skoljobb. Det lät något va? Och nej, det var ju inte jag som hade skoljobb, men han hade väldigt många resonemang kring sitt SO-jobb som han ville pröva på sin mami. Mycket spännande! Lägg därtill liten Gabriel som febrilt pockade på uppmärksamhet och ville berätta både ditten och datten samt gå igenom vad alla dinosauriesorterna heter. ”Säg efter mig mami…. Nej, så låter det inte….En gång till…” När klockan närmade sig 15 hade jag ihållande skav i öronen och ett förstadie till tinnitus, jag är säker. På med träninsgdojjor och ut på prommis med Milou. Halvvägs in i rundan fick jag skoskavet från helvetet – Varför går mina skor alltid sönder i hälkappan? Och nej, jag trampar inte ner dem. Och nej, de är inte gamla – bara 6 månader. Och nej, märket har ingen betydelse. Jag började med Adidas, för att sedan knarka Nike väldigt länge. Nu kör jag Reebook….Endast mina Five Fingers funkar klanderfritt, men det blir något för kallt med dem nu….Vad gör man då? Tips emottages med största tacksamhet!

Lagom till kvällen blev det hemgjorda nötfärsburgare med pommes till pojkar x 2 (make och TB), Gabriel rockade loss bland sprödbakad fiskfilé och själv njöt jag av varmrökt lax, hummercreme och en krispig sallad. TV-titt, brasmys och lite läsning innan vi vaggades till sömns av stormen Berit.

Som på beställning vaknade jag 06.32 för andra morgonen i rad. Jag smög upp och tände valda adventsatiraljer och satte mig sen i läsfåtöljen. Vilken ljuvlig morgonstund! Idag är det idel lugna favoriter som gäller fram till eftermiddagen. Resten av släkten skall njuta kalkonmiddag hos Allra Käresta Syster, men vi har ju fotboll för hela slanten så tyvärr….Man kan inte vara med överallt. Och Gabriel behöver sannerligen rasta av sig. För att kompensera oss själva blir det köpepizza till kvällen. Hoppas ni alla får en härlig första advent och ta det försiktigt med de levande ljusen vänner….Hörs imorgon igen….Kram Mia

11 thoughts on “This little light of mine…..

 1. Nu ska vi se om jag lyckas få en kommentar som fastnar…….har misslyckats hos Anna och A…

  Vad fint du har pysslat, trots tinnitus *fniss* jag känner igen mig, oj vad jag känner igen mig 🙂

  Kram

 2. Åh, vad mysigt!
  Den där lugna stunden för dig själv lät härlig! Ser dig framför mig i morgonrock, raggsockor, en kopp the och en bok! Har jag rätt?
  Lugn dag här med då vi nu har Storan som ligger med feber 🙁
  Ljus och stakar lyser dock upp vår tillvaro! 🙂
  Kram finaste

 3. Helt rätt Fraggel, bortsett fårn teet…Jag dricker varken det eller kaffe bara varm saft….Haha så omogen är jag…

  Tack alla fina. Kram mia

 4. Jag har en fråga. Äter ni alltid olika maträtter hemma hos er? 🙂

  Hoppas att granen står kvar trots blåsten. Här har vi inte vågat sätta ut någon belysning än… hu vilken blåst. Och värre är det ju i Skåne. Ofog.

  Hoppas att kvällen varit bra och att köpepizzan smakade! Kram!

 5. Så fint du har gjort det! Själv har jag inte speciellt mycket ork eller lust till pyntning i år. Kan bero på att vi åker till luleå redan den 16:e. Kan även bero på att min snart 3-åring suger musten ur mig 😉

  Fin lördagsmeny ni hade. Och pizza denna blåsiga söndag låter alldeles förträffligt!
  Kramar

 6. Vad mysigt ni har fixat! Bor ni i ett svart hus? Det gör vi med…
  Visst är det lite lättare att stiga upp på morgonen när alla advents-mys-ljusen glittrar och glimmar?

 7. Så mysigt ni har det och som vanligt hinner du med ALLT – jag får komma på studiebesök…

  Nu har vi haft strömavbrott i över 12 timmar. Här är såå kallt men man får väl vara glad att taket inte flög av och att man äntligen kan få sig en kopp kaffe.

  Kram

 8. Ja min kära Fraggel…på riktigt. jag gillar inte te – jag är en sockerråtta ju, så varm saft är perfekt.

  Älskade Anna, ja på denna fråga med. Vi lagar alltid minst två olika rätter, fast där vi använder bas av det de andra äter. Jag äter ju inte kött, nästan aldrig Gabriel heller. TB är inget fan av fisk. Jag äter inte pasta och ris samt sällan potatis medan grabbarna älskar allt av den sorten. Det är så olika…

  Linda, så skönt att resa bort/hem redan 16:e. Och tack snälla…så även du Browneyed.

  Japp Fina Frun…svart hus da shit. Lurade maken att skriva på ett kontrakt om omålning under hans 40-årsfest. hihihi…

  Nä men stackars er i prästgården…Hoppas ni återfått ström nu. och tack för ditt beröm…

  Kram till er alla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *