Playmate of the year!

Fröken Oktober. Kan man kalla sig playmate trots att det är i bloggisvärlden? Eller kanske på grund av just det….Hrm…I don´t know. Men aldrig hade jag väl i min vildaste fantasti kunnat se mig själv som fröken Oktober – nä, inte en endaste månandsfröken för att vara helt ärlig. Men det har varit härligt. Utan bunnyöron och söt gump. Utan någon Hef eller ens en Mansion. Utan sol och glans och flärd – bara en helt vanlig Happyvardag! Fröken Oktober gör idag sin sista dag….

Det var otroligt smickrande att bli utvald av mama. Jag tackar och bugar, bockar och niger och säger tusen tack för att ni gav mig denna chans. Jag säger förstås också  tusen tack till alla mina trogna läsare som i ur och skur, moll och dur följer mig, kommenterar och orkar dela min livsvärld. Fragglarna, Mitt liv i USA Marie, GlobertrotterRosita, Feministmorsan, Anniesmamma, Ewa, Curlingmamman, Browneyedgirl, BabyLeia, Mirakelmamman, Migränmorsan, Giraffemma, Mamma mitt i korsningen, Fina Frun, Life by F, Fru A, Barn-livets efterrätt, Lyckliga Vi, Kaosmamman och Mammaliv…..Säkert flera och förlåt, förlåt, förlåt… om jag glömt någon. Men det är ni som står för så mycket kärlek i cyberspace. Vi har aldrig träffats, ändå känns det som vi varit vänner för alltid. You make my day…helt enkelt.

Tusen tack även till alla er nytillkomna läsare – hoppas ni har lust att stanna kvar hos mig, trots att jag snart lämnar vänsterkanten. Jag hoppas att jag även in fortsättningen kan locka människor med kloka och insiktsfulla inlägg. För här måste man orka läsa – that´s for sure. Vill man ha en snabbglutt, en massa bilder eller lockas av en spännande rubrik – nja, då är det inte till mig man kommer. Inte mer än en gång i alla fall. Men jag älskar att blogga, att skriva, att tro att jag har möjlighet att påverka andra till ett harmoniskt vardagsliv. Skolcool kommer förstås att fortsätta på tisdagarna och As if på torsdagarna i mån av inspiration. I övrigt blir det som vanligt en salig röra om allt och inget här i  Happyvardag.

Så har måndagen den 31/10 passerat halvtid och vi har idag haft studiedag på skolan. Fokus skulle egentligen ha varit IT, sociala medier och digitala verktyg men då vi har märkt av en stämningsförändring bland eleverna valde jag helt frankt att att byta fokus. Trygghet, arbetsro och harmoni är a och o – ingenting är värt någonting om inte detta präglar skolvardagen. Och just nu har vi alldeles för många elever som helt plötsligt har glömt bort hur man bemöter andra människor med respekt och ömsesidig välvilja. Så våra två dagar handlar enkom om attityder, språk, bemötande och klimat. Vi mobiliserar mod, kraft och vilja nu. Vi mobiliserar för att återskapa vår fina skolatmosfär. Vi mobiliserar för att orka vara betydelsebärare av allt det vårt demokratiska samhälle står för och som vi måste gestalta i ord och handling. Dagligen! Stundligen! Och jag hoppas innerligt att våra föräldrar skall haka på detta. För ensam (som skola) är inte stark. Vi kan göra mycket, men inte ta över en fostrande föräldraroll. Vi kan tillsammans vara bästaste samarbetspartners.

TB har höstlovat sig idag, Gabriel varit på förskolan och maken sett till att vi fått underbart god korv stroganoff. Nu ska vi njuta det sista av oktober i tv-soffan – den danska serien 21.00 är grymt bra, men otäck. Tack än en gång för en månad utöver det vanliga. På återhörande imorgon då vi skolcoolar oss….Kram Mia

10 thoughts on “Playmate of the year!

 1. Eller kanske är det vi som ska tacka..
  Vi som alla har äran, turen och lyckan att få ha en så underbar Mia, Happy vardag att komma in till. Att alltid ha så spännande och fantastiska berättelser att läsa.
  Som sagt tack finaste för en så givande blogg 🙂

  All kärlek till dig raring

 2. Instämmer helt med Ewa. Du är guld värd vännen. Inspirerar och ger mig mycket kött på benen nu när jag har skolbarn det gör du med bravur. Kram

 3. The best Fröken Oktober ever!

  Tack för allt du skriver och allt du är för oss. Det är en trygghet att veta att du finns. Och hur mycket vi andra bloggare än velar om våra bloggars framtid står du där pålitlig och bara levererar och levererar. Skit samma om du är dödsjuk eller i Florida. Du skriver ändå.

  Massa massa kram till dig vännen. Är glad att du finns!

 4. Tack själv Fröken Oktober! Det ska bli ett sant nöje att fortsätta följa dig… undrar just vem som tar över stafettpinnen efter dig, spännande spännande! Imorgon, läs: idag, klockan är strax 4, ses vi igen. Kram kram.

 5. Tack själv finaste du =) Är ett sant nöje att få följa dig och dina dagar. Blödig som jag är blir jag nästan tårögd av dina fina ord. Underbara vänner har man funnit på bloggen och i cybervärlden. Vänner ska man vara rädd om, stötta i ur och skur, absolut <3 Kram fina

 6. Åh, fina Mia!
  Tusen tack, säger jag! För att du bloggar, för att du delar med dig, för att du är så härlig, så trygg och så klok! Och kommer med så många vettiga och tänkvärda inlägg.
  Jag är en trogen följeslagare, det vet du! Fröken oktober eller inte, för mig är du alla månader!
  Jag gillar dig!
  Kram

 7. Kära nån, tusen tack alla för era underbara ord. Nu blir jag tårögd och alldeles, alldeles varm inombords. Ni betyder så otroligt mycket för mig….hoppas innerligt att ni känner det.

  Kram i stora lass till er alla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *