Tufft på dagis!

Liten Gabriel kraschade i soffan redan vid hemkomst igår eftermiddag. Han kraschade med huvudet före och låg där mumlandes . Hela kroppsspråket signalerade trött och don´t mess with me. Med all önskvärd tydlighet förstod jag detta faktum. Och som den förstående mamman jag är svängde jag snabbt om i planerna, särskilt efter Gabriels mening: Jag har haft en tuff dag på dagis idag, så jag måste soffhänga hela kvällen.” Sötnos! När jag frågade vad som var tufft sa han: ”Ja, man ska ju hoppa och springa och gunga. Och så ska man ju tänka på alla regler. Jag blir helt svettig i pannan av det. Jag måste förresten klippa luggen.”….Hrm…..

Så kvällen blev ett evigt springande och pass uppande för denna mamin. Och sen somnade vi sött både Gabriel och jag i hans rum. Där fann maken mig då han kom hem från sitt styrelsemöte. Eftersom jag då redan nattat Gabriel och sängen tog jag mitt ansvar och gjorde detsamma med soffan – ja, alltså nattade den. Till bruset av Champions Leauge och ett evigt zappande mellan x antal olika matcher slumrade jag så sött, så sött. Och det är då….Det är då man förbannar läget när man sedan måste förpassa sig vidare till sängen. Och om det ändå hade varit raka vägen till sängen, men nej då….Man måste ta ut stegen och vandra genom hela huset till toaletten för kvällshygien.

Kanske kan man förledas att tro att man skulle piggna till på vägen till toa, men….Snabbt besök på toastolen och så vidare till handfatet. Händer tvättas. Check! Tanborsten förses med tandkräm. Check. Dags att rena gaddarna. BLÄH!!!!!!!!Första tanken som far genom mitt huvud är att maken köpt en ny sorts tandkräm och att den är avskyvärd. Andra tanken är att maken handlar inte. Tredje blir då per automatik att jag själv köpt en ny sort, men så wild and crazy är jag sällan. Vid en närmare studie av aktuell tandkrämstub upptäcker jag de fakto att jag tagit en helt annan typ av tub som stod på handfatet – nämligen TB:s ansiktsscrub mot finnar och pormaskar.Mumma! Och det är då….om inte förr…som man verkligen förstår att Gabriel har haft en tuff dag på dagis.

Onsdag och lillördag idag. Sol igen och sköna temperaturen utomhus (lite värre inomhus på jobbet där jag fryser lite lätt). Ingen fotboll på programmet idag, inget möte, ingenting. Handlingen fixade jag på lunchen och därmed bådar det för en mysig eftermiddag/kväll. Allt beroende på hur tufft Gbariel har haft det idag förstås.

På återhörande imorgon och då blir det en ny As if…..Kram Mia

11 thoughts on “Tufft på dagis!

 1. Bästaste!

  Min idol Gabriel är helt underbar !!!! Stackars honom, ett sådant tufft liv….tur man inte är på dagis! Och stackars dig …….det du fick i munnen, usch och fy!

  Kramar i lass till dig och hoppas att du får en skön afton!

 2. Ojoj, nu blir jag ju lite bekymrad…inte ska han bli svettig i pannan av alla regler! Visst behövs dem, men det ska ju ändå kännas bra för de små liven =)

 3. Tack bästisMaria…det smakade vedervärdigt….

  Finaste fröken Ellinor….jag trro bestämt att det var Gabriels skådespelartalanger som fick se dagens ljus. Han trivs så bra och har så roligt och han utvecklas ju och tar nya kliv hela tiden. Tuff dag har han hört sin bror säga alltför många gånger skulle jag tro.Vi skrattade gott här vill jag lova….

  Kram Mia

 4. Ha ha… underbara Gabriel 🙂
  Klart som attan att han haft det tufft.. mycket att stå i helt klart.

  Hmmmm Mia.. lät verkligen tok äckligt..
  Men tänk så skönt att veta att inga elakingar till finnar sätter sig på dina tänder 😉

  Kramar om gotjejen

 5. =) Läser och blir glad, alltid skönt att känna igen sig. Här blir det lugna eftermiddagar ibland om barnen behöver det, fast oftast är det fullt ös medvetslös *skrattar* Kramen

 6. Varsågod Giraffemma….och lycka till!

  Japp Curling, men jag fick byta tandborste först.

  Det är tur Ewa, för mycket annat strunt sätter ju sig i munnen på mig så…

  Känner igen det fulla öset, browneyed…

  Fru A….värre än värst smakade det. Lukta på den i affären så får du en hint. Urgh….

  Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *