Nyfiken på månadsbarn?

God måndag på er darlings….

Hoppas att ni alla har haft en härlig helg, för det har minsann jag. Jag hoppades ju i fredags att jag skulle känna mig up-to-date och i fas när måndagen nalkades och guess what….Det var precis så det kändes klockan 05.28 imorse. Eller faktiskt redan igårkväll i läsfåtöljen tillsammans med ett gäng halvdammiga vetenskapliga artiklar. Jag är så enormt tacksam och jag hoppas jag skall kunna förvalta detta läge väl under veckan som kommer. By the way …maken och TB tog sig hem välbehållna igår efter sitt fotbollsäventyr och själv fick jag snällt leta fram de tunnare kläderna och skorna. Hihihi…

Jag hittade något roligt i mina gömmor i helgen och tänkte dela detta med er idag. Det är en beskrivning av typiska drag hos barn födda i specifika månader. Jag vet att vi hade detta uppsatt i min första riktigt egna klass efter min lärarutbildning. Lite festlig läsning faktiskt. Och jag tycker att det stämmer rätt väl in på mina egna små godingar – TB i januari och Gabriel i maj. Själv är jag ju född i augusti och om det stämmer på mig…ja, det får väl andra avgöra. Glöm inte att det är tisdag och dags för ny Skolcool hemlis imorgon. Väl mött då – igen hoppas jag! Kram Mia

Januaribarn

Född i januari har du ett väl tilltaget revir. Som så mångaandra säger du aldrig ”du är sån” och ”du gör alltid så”. Nej, ”jag upplever” och ”i min värld” är vad det handlar om för dig. Med det menas att du aldrig lägger ut snubbeltråd åt andra, utan sköter dig och ditt. Du låter andra förstå att du gärna ställer upp, men i övrigt får var och en göra som de vill.

Februaribarn

Född i februari har du lätt till skratt. Och du är en riktig clown som gärna får andra på gott humör. Ingen kan som du berätta en historia, fånga omgivningens intresse och få dem på muntert humör.

Marsbarn

Barn födda i mars är känsliga och lyhörda. Ofta tar du på dig både egna och andras bekymmer. Det mesta klarra du av att reda ut. Dina konstnärliga sidor får dig hela tiden att se saker och ting i spännnade vinklar, vilket naturligtvis gör att alla vill veta vad du tycker.

Aprilbarn

Ett aprilbarn är en idéspruta av stora mått. Men som behöver tänka på att bara säga ja till sådant som du verkligen vill ta tag i och utveckla. Vi andra ställer gärna upp för våra aprilbarn. Stöttar idéer och bäddar för framgång. Aprilbarnet är ett turbarn.

Majbarn

Majbarnet ger ofta uttryck för att vara glad och nöjd över den den är. Kanske har det med våren att göra. Majbarnet är nyfiket, påhittigt och ser glädjen med de små tingen i tillvaron.

Junibarn

Junibarn är mycket bra på att stötta andra. Kanske det bästa av alla månader på att ge positiv kritik. Junibarnet menar att när man kritiserar är det viktigt att alltid börja med att berätta vad som är bra och sedan ge vettiga råd. Kanske något vi andra behöver tänka på.

Julibarn

Julibarnet vet hur man pysslar om de sina. Alltid steget före när det gäller önskemål. Julibarnet vet också hur man gör sin stämma hörd utan att någonsin behöva höja rösten.

Augustibarn

Har du turen att ha ett augustibarn som vän, ja då har du närhet till skrattet. Som ingen annan kan augustimänniskan skapa ett gott humör och god stämning omkring sig. Och som en följd av detta är augustibarnet en väldigt omtyckt person.

Septemberbarn

Du som är född i september söker hela tiden inuti sig själv. Vad vill jag uppnå med mitt liv? Vad vill jag ha ut av livet? Men septemberbarnet inte bara söker sitt liv, den finner det också. Det kan gälla allt från filosofi till bra aktier.

Oktoberbarn

Ett barn som alltid är på rätt ställe då det händer något bra. Med fingret i luften vet oktobers barn precis varifrån det blåser och hur de ska agera för att nå längst fram.

Novemberbarn

Novemberbarn utstrålar inre ärlighet. Det ser både sina egna och andras för-respektive nackdelar, tar dem tillvara och vänder dem till något positivt.

Decemberbarn

Är det någon som har svårt att säga nej, då är det ett decemberbarn. Här gäller det att träna på ett ärligt ja och ett bestämt nej. Decemberbarnet vill allt, kan allt och gör allt – och undrar sedan varför tröttheten ofta är så påträngande.

 Ja, döm själva. Visst är det lite kul! Måndag eftermiddag och solen skiner så härligt utanför fönstret. Snart är det hemgång och sedan ska vi jobba lite i trädgården. TB har träning och plugg inför franskprovet imorgon. Hörs imorgon! Kram Mia

10 thoughts on “Nyfiken på månadsbarn?

 1. Jag är aprilbarn och nog ganska påhittig.
  🙂
  Stämmer bra på mitt marsbarn, septemberbarnen mer osäkert (den minsta allt för tidigt att veta) men kan nog stämma lite beroende på hur man ”tänker sig beskrivningen”. Himla kul i alla fall!

  Kramis Rosita

 2. Underbar läsning.. och stämmer på mina barn iaf..
  Nu Mia.. nu kommer det..
  För ca 1 timma och 10 minuter sen var jag med och tog emot Loke.. mormors ny tillkomna bebis.

  Kram kram

 3. Jag är december, och jag har grymt svårt att säga nej. Jag kör på, och är ofta trött. Varför vet jag inte!

  Så, det stämmer rätt bra på mig det där…..
  Fin kväll på dig min kära

 4. Meja som skulle vara född i maj men blev i juni, stämmer perfekt på båda 🙂

  Ossian december och mannen likaså, det stämmer bra, nära till januari har dom båda eftersom de är födda den 31, jag kan se drag av januari i dom.

  Theo, marsbarn, svårt att säga.

  Själv är jag augustibarn, och jag vet inte om alla vill vara vän med mig, men jag har få ovänner i alla fall 😉

  KRAM och tack för spännande läsning, älskar sånt, fast jag har slutat med horoskop 🙂

 5. Låter bra Fina Frun…

  Vad härligt Rosita och vad spännande att se med lille Adam….

  Åh grattis finaste mormor Ewa. jag såg bilden inne hos Kajsa….Så söt….

  Tack älsklingsfraggel…

  Kram Mia

 6. Kristina, jag har också slutat med horoskopen – men vad kul att de gillade detta.

  Kramen tebax till både dig curling och Fina Frun…

  Tack Linda…suverän tisdag här.

  Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *