När garderoben byter årstid…

…då är det inte utan att rektorskan snyftar lite. Då det gäller kläder i allmänhet och vid skornas tur i synnerhet. Men har man inte blivit bönhörd och välsignad med ett dressingroom or a walk-in-closet, då finns det inte mycket att välja på. Åtminstone här hemma hos mig är utrymmet begränsat och för skorna skralt, varför jag tvingas till dessa skiften. Bra är det på sätt och vis eftersom det blir naturliga utrens men….Men jag var inte riktigt färdig ännu. Jag har inte bott färdigt i mina sommarkläder och vad skorna anbelangar…en del har jag knappt hunnit sätta fötterna i. Och det där, det är bara vädrets fel – inte alls avhängigt hur många par skor som står till buds. Och för guds skull…säg inget till maken. Till honom har jag nämligen sagt att mina sommarskor börjar bli utslitna och att det kommer att  behövas en rejäl shopping inför nästa vår/sommar.

Lite svalare luft, blött på marken och snålvindar nödgade fram ett skifte just nu. Somliga säger att det har lovats fint väder även nästa vecka, men jag vet inte…Vem fasen har lovat det? För det lovades rätt fint väder i somras med och det såg man ju knappt röken av så…Skorna var först ut att bli skiftade – först vädring, sen ner i kartonger. Städa ur skoskåpet med såpa och sen in med hösten. Oj, det känns rätt ok.

Några av mina favoriter. Svart/rosa Nikeshox, brun/rosa Nikeballerinor och turkosa Ballerinor. Sov så gott godingar.

Två mycket somriga favoriter som jag inte har slitit ut i sommar – Vita sjöstjärnor och vita virkade små sötnosar.

Ja, några 20 grader och sol har inte infunnit sig här i den Blekingska Happyvardagen i alla fall. Men jag är glad ändå. TB:s lag vann med 5-1 igårkväll och sedan njöt vi god mat och dryck. Somnade tidigt och vaknade likaså idag. Smög upp i soffan med datorn på magen. Därefter tog Milou och jag en långpromenad. En dusch och en långfrukost senare var jag redo att leka hemmaekonom. Månadens räkningar betalade, uppföljning gjord och papper insorterade = me like a lot! Sedan fick alltså skoskåpen sig en duvling och det känns enormt skönt. Efter lunch blev det en tur till Citygross för liten Gabriel och mig – panta flaskor/burkar och småhandla. TB har pluggat franska och maken spelar golf.

Efter lite skott- och teknikträning i trädgården för oss alla tre har vi nu hamnat i soffan alla tre. Vi kollar…ja, givetvis fotboll. Arsenal mot Bolton och Chelsea mot ???? Gabriel och TB turas om att vara kommentatorer. Jag ska snart förbereda kvällens middag som blir kräftspäckad  laxtournedous för några och grillade Angusburgers till några. Som ni vet är det ju 2-2 här i Happyvardag – två köttätare och två fiskätare. Så här långt måste jag säga att helgen fyller sitt syfte och vi har det jätteskönt. Jag har fått mycket gjort, utan att stressa ett spår. Och nu slapp i myskostymen – kan inte bli bättre.

Så har då skoskåpet antagit höstkostymen. Hoppas ni har haft en riktig skön lördag. Kram Mia

7 thoughts on “När garderoben byter årstid…

 1. Jisses vad du är duktig 🙂
  Å sen måste jag erkänna att jag är galet förtjust i dina höstpjuck, dom däringa bruna på 3:e hyllan.. med ett litet skaft på. 🙂

  Grattis till TB med lag för vinsten 😀

  Önskar en fin kväll med en kram från mig här i Uppsala

 2. Herregud vad många par du har kvinna 😉 Duktigt att städa så grundligt. Skulle behövas här med, men dit har jag inte kommit än. Allt är mest undanskyfflat. Hehe…

  Hoppas att kvällen varit mysig!
  Kramar

 3. Tack tack Ewa…

  Vad skönt att kunna hjälpa någon på traven Katarina.

  Åh nej Linda…en kvinna har aldrig tillräckligt med skor…det vet du väl…

  ja just det Fina Frun…Snyft!!!!

  Kram Mia

 4. Avundsjuk!! Vill också ha sån ordning på mina skor. Men nej. Orkar inte. Får bli till nästa höst. Kanske.

  Härlig helg i Happyvardag. Precis som vanligt. Önskar att mina helger också var så fyllda med harmoni. Det får jag ha som projekt. Nu i höst.

  Kram!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *