As if…..Karriärsbyte….

…..skulle stå till buds. Ponera att du bara vips skulle kunna trolla dig till det du just nu skulle vilja prova på. Låt oss leka lite! Förra årets tisdagslek kring hemlisar blir årets torsdagslek och med annat fokus – nämligen ”As if….Som om…” Låt torsdagskvällen gå i låtsaslekens tecken och häng på i kommentarsfältet. Låt oss drömma oss bort! Låt oss fantisera! Och visst passar det en torsdag bäst. Jag älskar torsdagar! Jag älskar känslan av att ha bara en jobbedag kvar innan ledighet! Jag älskar känslan av att hela långa helgen ligger där inom räckhåll! Så here it comes….

Om jag skulle köra en ”Burt-knäppning” med fingrarna och designa mig en helt ny tillvaro så skulle den se ut så här….Slut dina ögon och dröm dig bort. Dröm dig bort till landet med det sjungande språket, den varma solen och de gula citronerna. Landet där skor är ett hantverk och där modet står högt i kurs. Landet där mat och vin ser till att smaklökarna gör volter. Landet där det spelas underbar fotboll och tillvaron domineras av La familia.

Och där på en vacker vingård i Italien, bland rankor och oliver, där står jag. Bakom mig ligger en stenbyggnad som lite påminner om en kombo av medeltida slott och kloster. Det är Happyvardags Bed and Breakfast. Framför mig breder vår gårdsplan ut sig och bortom den en vinodling samt olivträd. I horisonten ser man kullar rämna ut till havet. På husets baksida ligger en stenlagd terass med stora svalkande parasoller och en mängd soffgrupper. Ett väl tilltaget utekök dominerar vyn och en beklädd pergola rymmer många sittplatser till dagens olika måltider. Jämte terassen finns förstås en stor solterass med tillhörande poolområde. I bakgrunden skymtar berg och kullar. Allt ramas in av en vackert blå himmel med en stor gul sol.

Jag är förstås föreståndaren och maken är Le Chef. Milou springer runt och ser till att alla mår bra och barnen badar och spelar fotboll. Hit kommer man för att känna sig uppassad, aldrig påpassad. Här njuter man och fyller sina sinnen med allt som behövs för att må bra. Rummen är romantiskt inredda och stora gemensamhetsutrymmen finns att tillgå. Öppen spis och härliga magasin. Sällskapsspel och viloplatser. Matlagningskurs med Le Chef eller kanske en golfrunda. Jag plockar och donar, passar upp och skämmer bort. Städar och ser att det doftar gott. Bakar. Dekanterar vin. ”Miss Mary´s Bed and Breakfast”

Arrivederci! Kommer ni och hälsar på?

Ja, in my dreams….I wish….Mitt förflutna i restaurangbranschen och min förkärlek till att curla tar mig till denna dröm. Jag skulle älska detta liv. Att det dessutom ligger i Italien är ingen slump. Hela min kropp och själ behöver ett annat klimat – jag är inte gjord för att uppskatta nordiskt kyla. Torsdagen bjuder på dessa drömmar från mig. Arbetsveckan har passerat mitt och idag har jag jobbat undan en hel del. Ikväll ska vi ha p-möte och TB tränar. Gabriel får stanna hemma och vetskapen om att det bara är en morgon till denna vecka med klockringning känns grymt skönt. Torsdagen är som sagt bästa dagen….

Nu är jag så nyfiken på vad ni skulle göra om ni bara poff…kunde byta karriär. Tell me more, tell me more…. Kram Mia

7 thoughts on “As if…..Karriärsbyte….

 1. Hallååååå dit vill jag komma nu.. helst nyss 🙂
  Just nu önskar jag inget hellre än en skön avkopplande semester med massa god mat, sol och värme och vad kan inte vara bättre än att stöta på världens finaste rektorska?

  Kramar om underbaraste

 2. Oj måste fundera =) Härligt att drömma sig bort, det är gratis, det är det bästa med drömmar *hihi* Kram härliga du och ha en skön fredag

 3. Åh, Mia! Vad underbart! Jag skulle komma på direkten. Och jag kommer inte att vara så långt därifrån därför att min dröm skiljer sig inte så mycket ifrån din.
  Fast jag skulle öppna att café. Ett litet mysigt café i Italien. I ett gammalt fint hus med en fin innegård, där både sol och skugga fins att tillgå. Det är lite lummigt därinne med vinrankor som hänger. Allt fika är såklart hembakd av mig och kaffet smakar fantastiskt gott! Vi kommer att ha många besökare, och det kommer att vara ett oerhört populärt ställe. Solen skiner alltid och på framsidan av cafét ligger ett mysigt litet centrum i en mysig lite by. (Lägg märke till att orden mysig och litet återkommer ofta).
  Och det som är så roligt med detta är att det inte är en dröm. För detta kommer att bli verklighet, det har varit min plan i många år, att när jag blir pensionär, då skall vi flytta till Italien och förverkliga detta. Och min plan är ju inte att bli pensionär vid 65 utan mycket tidigare. Sambon är inte riktigt med på det här men det kommer han att bli, var så säker!
  Vi kommer att ses där du och jag! Kanske kan vi på ett eller annat sätt samarbeta?
  Kram raring

 4. Jag kommer och hälsar på, jag är nämligen din författande granne, och mina barn leker med dina medan jag sitter och skriver på de stora romanerna. Efter ett par timmars skrivande så hämtar jag barnen och vi målar tillsammans i vår stora atelje.

  Kram

 5. Ha ha, ni är underbara. Skrattar gott (med värme, inte elakt alltså) åt er, dig, Fragglarna och Kristina. Jag skulle mer än gärna hänga på. Laga mat kan jag absolut inte men baka kan jag och vill gärna kombinera med författande.
  See yaa girls!
  Kram Rosita

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *