Platsansökan med CV

Curriculum Vitae (CV) för Gabriel

Förkunskaper: Har sprungit sedan jag började gå vid 11 månaders ålder. Springer alltid, går aldrig. I övrigt de nada didelidozip zero om man räknar till professionell träning. Dock auskulterat en hel del och har ett utpräglat sinne för detaljer.

Arvsanlag: Modern anser de som goda, dock säger det kanske inte så mycket. Varken mor eller far har något förflutet från friidrottens ram nämligen, mer än skolrelaterad träning. Moderns bästa gren måste vara löpning i alla dess former och för fadern var det nog kastgrenar.

Språk och facktermer: Mycket goda. Väl utvecklad vokabulär kring olika grenar och vad som är ”på riktigt” – t ex flopp är riktigt höjdhopp. Stort intresse av att lära mig mera. Undrar t ex varför Usain Bolt pratar annat språk och vad grenarna heter hos honom.

Särskilt framträdande drag: Explosivitet och mycket snabba fötter. Enorm uthållighet i lek och spel. Lättavledd vid misslyckanden. Stor vilja och envis som få. Intressant uppfinningsrikedom när det gäller nya grenar och hur man kan bygga upp förutsättningar för dessa.

Specifika önskemål enligt modern: Undvik gärna prat om stavar, spikskor och utpräglade materiella ting, annars blir det dyrt för oss. Jag har nämligen ett behov av att införskaffa  helt rätt attiraljer för det jag ska göra.

Personligt brev

Friidrottsplats sökes till ett aktivt litet ämne på 5 år. Jag heter Gabriel och jag har under sommaren utvecklat ett starkt intresse för samtliga grenar inom ramen för friidrott. Så starkt att jag sitter som klistrad framför samtliga tv-sändningar och tar alla tillfällen i akt att prova på dessa grenar. 

Min stora idol är Usain Bolt och jag gillar när han vinkar och dansar och vinner förstås. Ibland åker vi till Vallen och där kan man hoppa höjdhopp och längdhopp samt springa på löparbanor. Fast de löparbanorna är röda och man blir väldigt smutsig om man måste kasta  sig först i mål. Och det måste man ju. Jag gillar också att träna inomhus, men den hallen är vi bara på då min brorsa tränar fotboll inomhus – typ mellan november och januari. Ibland bygger jag om lite hemma för att kunna träna. I mamis och papis sovrum blir skrivbordet ansats, en hög stolsrygg ribba och sängen tjockmatta – vips har vi en höjdhoppsställning. Här tränar jag mest på stående flopp. Längdhoppet tar sin ansats i storstugan och hoppgropen är vår soffa. Perfekt för då får man träna på ett bra häng i luften. Löpning tränas i varv genom hela huset och vill jag ha hinderlöpning bygger jag detta av stolar, grenar och vattenbaljor. En dag försökte jag stavhopp med vårt kvastskaft och i sängen, men då fick jag onda ögat av mami. Överlag kan man säga att min ömma mami nog vill att jag ska ha någon annan tränare och någon annanstans att träna – bara en känsla jag fått liksom.

Usain Bolt har sina signum och jag har mina. Till exempel gör jag alltid en kullerbytta framåt, en halv volt eller ett huvudstående direkt efter utfört hopp eller lopp. Jag har frågat mami om hon tycker att det är en bra idé, men hon ömsom mumlar bara eller blundar. Det väljer jag dock att  tolka som ett ja. Jag är öppen för att prova på alla grenar och jag är bra på att heja på och puffa andra. Det är bra om klubbens färger är antingen blått och gult eller svart och rött. Jag tävlar bara i shorts och linne/t-shirt. Skor jag använder är helst Nike men även Adidas kan fungera.

Med förhoppningar om svar innan min mamma detonerar fullständigt. //Gabriel

Ps Jag har hört att yoga och meditation kan vara bra för fokusering. Här visar jag ”Tranan”.Ds

14 thoughts on “Platsansökan med CV

 1. I avesta Gabriel finns det en jättebra klubb som heter IK Stål (röda fina tröjor) som gärna tar emot, de gav upp hoppet dock om Ossian 7 år, men det verkar som om du har bättre förutsättningar.

  Välkommen

 2. Åh kära Mia, detonera inte! Jag måste ju säga att det här inlägget var helt fantastiskt! Alltså, jag menar: ”Här tränar jag mest på stående flopp. Längdhoppet tar sin ansats i storstugan och hoppgropen är vår soffa. Perfekt för då får man träna på ett bra häng i luften.” Jag ser allt framför mig och min första tanke var att göra hela gården på förskolan till en friidrottsbana till Gabriel…åh, om det bara gick! Jag ler stort nu och har skrattat högt här hemma när jag läste Gabriels ”brev” – ni kommer nog snart tröttna på det men jag måste återigen säga att han är så underbar!!

  Vi ses imorgon! =D

 3. Kristina, det skulle passa utmärkt.

  Och bästisMaria…du om någon vet ju vad det innebär. Be Anton läsa och se om han känner igen sig kanske.

  Tack fina fröken Ellinor. Det hade han ju gillat. Dock kanske inte många andra. Ja, han har ju sina idéer och definitivt egna lösningar på saker. kreativt säger vi i skolans värld…ibland säger vi pust här hemma…

  Kram Mia

 4. Fina fina Gabriel.. min stora favvo kille 🙂
  Jag vet.. med all säkerhet att du är en kille som kommer att gå långt, du är en kille som helt klart är målmedveten 😀
  Så hälsa nu mami din att hon ska sträcka på sig.. för en sån som dig är vi många som vill ha.
  Kram på dig bästaste Gabriel

 5. Tack Ewa…du skriver så fina saker om mig säger Gabriel. Du är säkert en världsbäst mormor.

  Kram Mia och Gabriel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *