Klädknarkande Gabriel

Hjälp! Vår lille son har länge haft en egenhet som håller på att driva Happyvardag till vansinne, för att inte tala om de stackars pedagogerna på förskolan. Det finns ingen som helst konsekvens i det hela och man kan aldrig i förväg förutspå åt vilket håll det skall barka. Ibland förleds man att tro att man har läget under kontroll – att han har lärt sig in i ett normaliserat klädhanterande – men mycket snabbt bli man nedtagen på jorden igen. Liten Gabriel ömsom klädknarkar och ömsom klädvägrar. Och det håller på att knäcka den här mamman.

Gabriel älskar kläder, men inte vilka kläder som helst. Han älskar kalsonger, shorts, t-shirts, badbyxor, fotbollskläder, strumpor (att titta på, inte bära på sig) och morgonrock samt pyamas. På fötterna bär han helst crocs, sandaler eller möjligtvis gummistövlar. Han shoppar ofta och gärna, för att inte tala om antalet gånger per dag han känner sig nödgad att byta kläder. Gabriel har fullständigt klart för sig att färgmatchning är kolossalt viktigt, ibland tycker han dock att vissa färger passar bättre ihop än andra. (Detta till trots, jag hyser lite förhoppningar. Det där med vad som passar till vad fungerar allt bättre). Han kan bli som förbytt om inte rätt kläder är rena och befinner sig på rätt plats i hans klädskåp. Vid vår senaste Floridatripp kom han med med 7 par shorts, 7 par skor, 3 par badbyxor och 21 t-shirts. Hans klädskåp dignar av kläder, allra helst dem han absolut aldrig vill ikläda sig. Hans favorituttryck är: Den här sitter inte perfekt på mig….

Och nu, nu börjar sommaren verkligen sjunga på sista versen. Till förskolan kommer de andra barnen rätt välklädda – åtminstone klädda efter väder. Alla utom Gabriel. De nöjer sig med att få hoppa i regnkläder och långärmad tröja. Alla utom Gabriel? Fast att vi varje morgon pratar om vikten av att lyssna på vad fröknarna säger och göra så som man blir tillsagd, känns det som om han hela tiden försöker slingra sig ur klädernas grepp. Stackars arma förskolan – jag har liksom bara accepterat att han är lite varmare än andra och inte fryser så lätt. Hemma kan man ju också snabbt och lätt byta om eller klä på sig mer eller…. Och någonstans inom mig tänker jag att han får väl dra på sig en extra förkylning då.Men jag förstår ju att han vore ett fint föredöme för de mindre om han också följde klädkoden och inrättade sig i kläder efter väder. Inte så att fröknarna klagar, men att gå en rond med honom varje gång man ska gå ut kan inte vara skoj. Hoppas innerligt att han är över den fasen snart….Och han kan få klädknarka och byta hur mycket han vill, om han bara börjar klä på sig det som kallas strumpor, långbyxor och långärmad tröja utan att bråka med allt och alla.

Olika faller uppenbart ödets lotter – jag menar just vilka hangups ens barn skall ha här i livet. Ny dag imorgonbitti och nya tag…vem vet, det går kanske bättre imorgon. Nu är den nya jobbeveckan påbörjad och det strilar ett lätt höstregn här i Happyvardag. Idag blir det direkt hemfärd, left overs mat och sedan fotbollsträning för TB. Själv när jag en förhoppning om lite lugnare tempo – kanske stryktvätt, en körning, lite tv-mys. En kalashelg tar minsann på ens krafter. Imorgon bjuds det en ny Skolcoolhemlis – Varmt välkomna åter då. Kram Mia

9 thoughts on “Klädknarkande Gabriel

 1. Långbyxor, långärmade tröjor och liknande plus strumpor är kläder för extrem kyla. Stå på dig Gabriel, det räcker med de kläder du har på dig. Man lever länge utan att byllsa på sig en massa onödiga klädesplagg. Hälsningar morbror C

 2. Förstår dig till fullo! Här fick ju tjejen gå med sommarklänningarna långt in på hösten med tajts och strumpebyxor medan killarna fick ta på sig varma bylsiga byxor och det vägrade såklart! Vi löste det med långkalsonger under shortsen för de hade de sett att fotbollsspelarna hade vid fotbollsplan så då passade det!
  Lite trixande och fixande men barn och kläder är svårt!!!!
  Lillkillen kör redan ulliga gummistövlar som klarar 24 minus så frysa utan strumpor lär han inte göra på ett tag.
  Styrkekramar!

 3. Goa Gabriel och hans kläder! Visst kör han sitt eget race, men vi fröknar har också börjat lära oss att han är väldigt duktig på att ordna fram något lite varmare om han skulle frysa…och kanske är det nog så också att man kollar av med honom lite oftare också, om han blivit kall =) Han är en så himla fin kille!

 4. Vet hur det är. Här är det Lillasyster som trotsar såväl vädrets makter som sina föräldrar. För att ha klänning, eller kjol och linne. Allt annat är uteslutet.

  SUCK!!

  Kram!

  PS. Ser fram emot hemlisen i morgon. Och du. Hur går det egentligen till på de där elevkonferenserna, där ni går igenom alla elever. Det har jag alltid undrat.

 5. Älskade Gabriel.. min HERO…
  Han vet vad han vill den gossen, det är något stort i sig 🙂

  Kramar om fin finaste MiaPian..

 6. Lasse, du ska ju hålla med mig….

  Bra tips där Mariette…jag ska ta det med mig.

  Världens bästa fröken Ellinor – jag vet inte vad jag skulle ta mig till utan er och er förståelse. Ni är bara bäst!

  Giraffemma, tack coh lov att en klok människa som du går igenom detta. Sorry, men nu käåndes det plötsligt lite bättre.

  Grattis till dig Kristina…

  Tack Ewa, du är ett sant fans. Det betyder oändligtmycket…

  Kram Mia

 7. Hej Alexandra och välkommen hit…

  Ja, han är charmig och rätt knepig att styra på rätt köl men…vem ahr sagt att det ska vara enkelt.

  Välkommen tillbaka och var hittar jag din blogg…
  Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *