Full speta….

….har det varit idag söndag. Från ett mycket makligt tempo i igår till något helt annat idag. Från hemmavarande och solstolshäng, till ständigt på väg och aktiva. Så skönt att gårdagen bjöd på städning, tvätt, trädgårdsfix och handling – så att dagen idag kunde få handla om….Ja, just det….Rätt gissat…Fotboll, förstås. Att tempot då är högt är förlåtet. Fotboll är ju trots allt en slags avkoppling så…

Jag vaknade tidigt…som vanligt. Kvart över fem och av en herrans massa skott. Inga vristskott då, utan mera som  skott som i garagefilmsbiljakt. Och givetvis har jag sett alltför många dåliga filmer (helt oavsiktligt i tv-soffan då maken kollar och jag skriver, läser eller vilar ögonen) så det dansade förbi en hel uppsättning möjliga scenarier. Hugaligen…fick vänta en lång stund innan jag vågade mig ut på promenad med Milou. Frukost och bäddning, sedan var det dags för TB:s match. 11.00 och Smedby stod för motståndet. Resultat 2-2 och det var ganska rättvist. En mycket fin insats av TB, Gabriel som sportkommentator på läktaren och fika i solskenet. Nice!

Snabblunch på MC D och sedan hem och byta om för kl. 14.15 stod Gabriels träning på programmet. 32 stycken 4-5 åringar på en och samma fotbollsplan….Tränarna har lite att stå i kan man säga. Men vi har så himla mysigt där -ett helt gäng av känningar som fikar och pratar skit ihop, medan våra små hjältar tränar och då och då kommer och tankar föräldragos. TB följde idag med för att kolla Pojkallsvenskelaget (P94-95) som idag tyvärr förlorade mot Oskarshamn.

Nu har vi landat på hemmaplan. Maken är på golfbanan och Milou är lämnad till farmor och farfar. Sura fotbollskläder skall nu få sig en omgång och sedan ska vi njuta hemgjord pizza från pizzastenen i grillen. Mumma….Fotboll, MC D och pizza på samma dag – Gabriel konstaterade att det var hans lyckodag. Jag gissar att timmen inte kommer att bli sen för någon utav oss ikväll och därmed kanske vi säkrar en hyfsad uppstigning imorgon. Skolstartsdag och allt…

Söndagskramen kommer här till er allihop!

8 thoughts on “Full speta….

 1. Du kan byta namn pà bloggen till fotbollsmamman, ha ha! Men det är roligt att läsa om din passion! Jag undrar vad tjejerna kommer att gilla. Om jag fàr bestämma blir det dans. Kanske nàn sport. Kanske tennis. Vi fàr se.
  Vad mysigt ni har haft det idag! Fortsatt trevlig kväll!
  Kram

 2. Fina Frun…håller med. Det är så definitivt med skolstart.

  Tack Fraggel…ja, han har varit så nöjd så idag…

  Sol och fotboll, Linda…coh mina barn – livselexir…

  Tack katarina….som gammal fotbollsspelare så passar ju fotboll mig utmärkt. Och nu ikväll Milan -Juve på tv. Nice! Se upp så att det inte blir rektorskan goes soccermum…

  Kram mia

 3. Min son vill börja fotboll =) Så lär bli att gå på en hel del träningar, kan man passa på att sitta en stund *hihi* Kram och ha en skön dag, här kommer en måndagskram

 4. Perfekt Browneyed…fotboll är perfekt!

  Fina Ewa….det var mysigt. Hälrigt att vara med kidsen. Och skotten var nog sjöfågeljakt tror vi…

  Kram tillbaka finingar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *