Använder du skydd?

Och i så fall vilken typ av skydd? Inpräntat vikten av användandet av skydd har man ju fått så länge man kan minnas. Att det liksom är upp till var och en och att man absolut inte skall förvänta sig att någon annan bara ska fixa det åt en. Detta till trots…..Handen på hjärtat….Hur ofta skyddar just du dig? Personligen är jag i detta avseende helt klart en slarver. Kanske inte den våghalsigaste av typer, men heller inte den som är supernoggrann. Det är ju så jäkla pilligt – för att inte tala om kletigt och kladdigt. Bekväm som jag är chansar jag rätt ofta……Men då jag far utomlands, då är jag supernoga. Alltid något att glädjas åt…Fast maken är busigast av alla – han skyddar sig aldrig. Det har liksom blivit en sport för honom att låta bli.

Javisst, självklart menar jag ju solskydd och after sun. Självklart menar jag allt från mammas tjat då man var på stranden som liten och var tvungen att smörjas in. Och lika mycket som jag förmodligen vred och vände på mig, snurrade och kråmade – lika mycket gjorde TB och gör  nu Gabriel. Det är som om själva f-n flyger i ungar när solskyddet kommer fram ur lilla badväskan. Och låt gå för stenåldern och den feta, halvt illaluktande smörjan skulle gnuggas in (japp, du läste rätt. Mor Anita var helt övertygade om att krämer inte skulle bara duttas på och smörjas in. Nej nej….vi pratar gnugga som i dåtidens gnuggisar som skulle fastna på kroppen.) Det gick väl an första dagen på stranden, men sedan då kroppen börjat få lite rosaaktigt skimmer. Då gör det väldigt ont att gnugga in solskydd. Fast jag gnuggar inte – har aldrig gjort. Jag duttar mest. Och nu har jag hittat det som liksom avdramatiserar hela solskyddsdiskussionen.

I nutid och samtid finns det en uppsjö av olika solskyddsfaktorer och märken. Alla skaffar vi väl oss våra favoriter och säkert på väldigt olika grunder skulle jag tro. Själv går jag som vanligt på lukt och koncistens – två otroligt viktiga variabler för denna rektorskan. Lägg därtill utseende så är bilden komplett. Självklart köper vi vårt solskydd i USA, med märket Australian Gold. Cheers Mate!!!!Aussie Gold – bäst i test (min test då…), Top of  the line, creme de la creme och grädden på moset. Snygga flaskor, glänsande len koncistens och doften…Som himmelriket på flaska. Doften av gamla tidens bubbelgum. Olala…Me like! Deras After sun fungerar lika bra som solskyddet. Ingen i familjen (läs alla utom maken då) ärannat än  helnöjda och använder detta utan knot. Dessutom finns de i sprayform med drivgas. Hur miljömässigt korrekt detta är är ännu i skrivandets stund oklart för mig. Och låt mig gärna leva i den ovissheten. Det funkar fint för mig. Vid användandet av denna typ bör man iaktta vissa försiktighetsåtgärder, som  exempelvis att stå på en handduk vid själva sprayandet. Själv stod jag på ett vitt klinkergolv första gången och tja…svårstädat även med CilitBang samt big omplåstring då jag vurpade rätt rejält vid ett felskär på golvet. Jaja, vissa läxor lär jag mig så himla gärna…För övrigt kan nämnas att den lilla blå flaskan After Sun på bilden kommer från Yves Rocher och doftar himmelsk även denna.

Jag är blond och blåögd……just in case you haven´t noticed…..Men jag blir sällan bränd, väldigt ofta brun. Jag älskar solen. Den har liksom makt att ge liv, rena och skapa ett skimmer i tillvaron. Tro det eller ej men nu har vi haft solen på besök i tre dagar. I rad! Det måste vara någon typ av rekord denna sommar. Vi vaknade tidigt här i happyvardag idag och det var ju en evig tur. Vem i herrans namn vill sova länge på sjusovaredagen? Då sägs man ju vara trött resten av året. Halv sju slog jag upp mina blå och knatade straxt efter det ut med Milou. Det är fint att ha hund. TB vaknade av sig själv vid halv åtta och Gabriel väckte vi vid halv nio. Träning klockan 10 och sedan handling inför morgondagens grillbuffé. Väl hemma hade molnen belamrat himlen, så jag tog itu med lilla vedhögen – stapel nummer 3 klar. Check! Lagom mitt i detta arbete visade det sig att molnen bara varit på tillfälligt besök. Så hela eftermiddagen bjöd sedan på solstol, pool och lite trädgårdsbus. Åh, vad jag älskar sommarlov!

Sommarvärme ikväll och jag sitter på altanen och bloggar. Framför mig står en skål med selleristavar och dipp samt en isande kall Camparijuice. Ikväll vankas det valfri grill med nektarinsallad, hemfrittade potatisklyftor och en god sås. Det är lätt nu! Hoppas ni njuter som vi…..Och glöm inte solskydd! Kram Mia

10 thoughts on “Använder du skydd?

 1. Jag använder skydd… men skit i det nu, det återkommer jag till. Jag måste börja med att säga att jag VILL HA ER MAT. Eller er kost.. eller vad man ska säga. Ni äter ju alltid så h i m l a gott!

  Igår åt vi korv stroganoff. Dagen innan det åt vi spaghetti och köttfärssås. Kan man vara tråkigare???

  Jag är avundsjuk. Så är det bara.

  Men skit i det. Vad härligt att du har så bra sommarlov! Är så glad för din skull. Du är SÅ värd det! Det låter så himla mysigt alltihop.. med pool, altan, god mat och trädgårdsbus.

  Nu ska jag och mannen sätta ihop en garderob. Ingen rast, ingen ro. Natti natt till dig, fina rektorska. Och kram!

  Ps. Jag vet inte märket på mitt solskydd. Ds.

 2. Oj oj… jag kände mig genast som en super duktig donna..
  Skyddar mig alltid när jag ska vara ute i solen..
  Inte kan det väl bero på att jag är en blekfis med fräknar och lite röda pigment i mitt hår?
  Nä tänkte väl det.. bara duktig.. smakar på ordet.. D.U.K.T.I.G.. japp smakar bra så det väljer jag 😉

  Ska dock erkännas att jag önskar jag vore som du.. blev brun och fin.. men nä nä,, här får vi fejka brännan.
  Känns orättvist det där, jag som också älskar solen.

  Nu kramar jag om finaste tjejen, mamman, rektorn och dogägaren men denna gången kommer dom från Ö-vik 🙂

 3. Åh du underbara Anna….”skit i det nu” citat…Hahahaha!

  Jag älskar korv stroganoff och spagetti köttfärssås hade i i tisdags. Det är kanske bara så att jag inte skriver det då, tänker jag nu.

  Det är drygt att hålla på med renovering etc men tänk vad skönt när dte är klart. Då kommer ni att ah oceaner av tid att fylla med precsi det ni vill. Prata om helt andra saker. Ha tiden, lusten, orken. Håll ut…ni kommer dit. I promise!

  Kram Mia

 4. Bra där Ewa….det är säkert så att hudtypen spelar in, emn jag borde vara bättre på det. Det är ju så enkelt nu men….Jag ska skärpa mig.

  Hoppas Ö-vik visar sig från sin bästa sida och att du får njuta. Det är du så värd…

  Kram Mia

 5. Japp, skydd används här med! 🙂 Vet attt jag skrivit på min blogg om hur jag bärnt mig, då har jag faktiskt skyddat mig, men slarvat. Utomlands är skydd ett måste, men börjar även skärpa mig här hemma. JAg vet att jag inte skall oroa mig men sedan min pappa gick bort börjar jag oroa mig för alla typer av cancer så, jag blir bättre och bättre på skydd. Just nu använder jag Forever Liviing Products Sunscreen til lkroppen och Dermalogica till ansiktet.
  Åh, kan jag inte få lite av ditt lugn och din ro och ditt sätt att njuta av det mesta?
  Vet du, din blogg har en lugnande effekt på mig, jag mår bra när jag läser om er fina vardag, även om jag såklart förstår att det finns andra sidor i er familj ibland med……
  Stor kram från en till blond och blåögd…..

 6. Vad glad jag blir Fraggel…dels att du tar väl hand om dig. Jag måste bara bli bättre på det. Och ockås för att jag kan skicka lite positiv Happyvardagfeeling till någon.

  Kram sötnos från Mia

 7. Klart jag skyddar mig. Med Arvids solskydd. Hehe. 30 använder jag. Arvid har både 30 och 50, mest det senare. Vi får färg ändå. Och angående märke. Apotekets. Parfymfritt och tråkigt 😉

  Kramar från ett varmt Luleå

 8. Skrattar, trodde du menade annat skydd först *rodnar* Jag använder solskydd runt lunch när solen är starkast, annars använder jag inget, men barnen smörjer jag noga såklart =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *