Superenkel acklimatisering

Hur lätt är det inte att anpassa sig egentligen? Att bara flyta med i givet tempo. Ställa om. Situationsanpassning. Gilla läget. Att ta dagen som den kommer, kväll och natt likaså. Jag blir precis lika förundrad varje gång jag är långledig. Inte en dag småmuttrar jag över antalet sovna timmar och minuter. Inte en endaste gång känner jag mig som stora bromsklossen då det kommer förslag om något som skall hittas på. Till och med uteblivandet av storhandling, matlistor och planering av tider fungerar fint för mig. Jag får väl bara acceptera att jag är en helt annan person då jag är ledig….

Det tog inte många dagar från sommarlovsstart tills dess att hela vår tillvaro försjönk i en helt annan typ av takt. För att inte tala om en helt annan dygnsrytm. Det borde vara ALLA förunnat att ha långledigt. Att känna lite av oändlighet av tid. Veta att man kan vara uppe sent och sova länge – om man vill. Kunna göra det som faller en in – även om klockan har passerat 18.00. Orka leka, ta cykelturer, kvällsdopp och ge sig ut på spontanbesök. Att vara vaken genom en hel film, trots att den börjar efter 17.00. Kort och gott – att ta livet lite mer med en klackspark. Jag gillar mig själv bättre då jag tillhör ledighetskommittén. Redan efter Floridaresan i april satte jag som mål att ta med mig mera av ledighetsrektorskan in i vardagen och faktum är att jag skulle vilja påstå att jag lyckades ganska väl. Detta mål kvarstår och jag hoppas att jag ska lyckas även under hösten.

Idag har Gabriel haft kompisNemo varit här hela dagen – hans pappa har nämligen varit på golfutflykt till Kalmar med maken. Vi har solat och badat, lekt massor, kollat film och förstås fikat, ätit glass och frossat i pannkakslunch. TB hade morgonträning och sedan har han haft Oliver här. Man kan med andra ord säga att det har varit fullt hus och jag har haft fullt upp. Framförallt mina öron har haft fullt upp med att lyssna på allt och alla. Poolrengöring är igångsatt och allt inplockat. Räkningar skickade och papper insorterade. Pasta och köttfärssås färdat och skall bara värmas. Ciabatta bakat och kylskåpet fyllt. Bordet dukat och tvättmaskinen laddad. NU tänker jag ta le dog och gå en lååååång promenad i total stillhet och tystnad. Jag anser mig vara i ett stort behov av detta just precis här och nu….

Jag måste bara avslutningsvis få problematisera kring det här med acklimatisering. Det tar uppenbart inte många dagar att komma in i ny rytm och det vet vi stämmer även på andra platser än här hemma. Vi acklimatiserar ju oss snabbt och lätt till Florida tid, rytm och lunk till exempel. Varför är det då så evinnerligt svårt när det skall ske på andra hållet? Jag menar från ledighetskommitté till jobbjaget. Hur kan det komma sig att man pustar och stånkar och stönar. Kämpar livet ur sig och ändå känns allt uppochned? Är det kanske så att man kämpar emot? En tankebugg, helt enkelt. Skulle det kanske gå lättare om man bara ”go with the flow”? Undra minsann om jag inte skall göra ett försök att ta mig an även denna del av jobbjaget på ett annat sätt när jobbstarten närmare sig? Den karamellen ska jag suga på en stund…

På med mina tones and off we go….Nu blir det promenad, mat och soffhäng – allt i nämnd ordning! Love you guys! Kram Mia

6 thoughts on “Superenkel acklimatisering

 1. Det förstår jag vännen….Jag är också ganska sugen redan nu så….jag är inte orolig…

  Kram mia

 2. Bästaste!

  Låter som om dagen förlupit väl, men så är du ju en fantastisk kvinna!!!! Skönt väder har det ju varit oxå. Själv hann jag med en timme i solstolen innan molnen tornade upp sig ….. Håller med dig gällande acklimatiseringen……undrar om man någonsin kommer att känna att det är lätt att komma igång efter en längre tids ” ledighet”

  Nu är det packat och klart för avresa till Hbg !

  Kramar i lass från M

 3. Yes love….det gick jättebra men oj vad trött jag var när kvällen kom…Snacka om tung ögonlock. Nästa lite ”all den stund…och knäckebrödsbuffévarning”.

  Så mysigt att du kom en stund och nu sätter jag igång finplanering. Tidig morgonstart och jag är pigg…skönt!
  Hoppas HBG visar sig från sin bästa sida och att Ebba kick som ases.

  Kram Mia

 4. Ja, ledighets lunket är underbart! Specielt det du skriver om att kunna hitta på nåt fast klockan passerat kväll. Man kan ta en cykeltur kl 20, eller åka och ta ett kvällsdopp samma tid. Det är helt okey då man är ledig, kanske annars också i och för sig…..men inte lika självklart när man skall upp till jobb, skola och dagis.

  Vi åkte till beachen vi ikväll, och tog ett kvällsdopp. Eller….familjen gjorde, jag, badkrukan, satt lugnt kvar på filten och njöt av solen! 🙂

  Jag började jobba idag efter 6 veckor, är helt slut! Men det kändes helt okey att komma igång igen. Och det är väl bra, då trivs man väl!?

  Kram härliga

 5. Japp Fraggel….jag tror precis du lyckades med det jag så gärna vill lyckas med….Att ta med sig ledighetsjaget in i jobbjaget och göra en gyllene förädling.
  Du är ett föredöme…

  Kram sötnos, hoppas du får sova gott inatt…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *